Mercedes EQC på snarvisitt i Norge. (Foto: Øivind Skar)
Mercedes EQC på snarvisitt i Norge. (Foto: Øivind Skar)
Mercedes EQC på snarvisitt i Norge. (Foto: Øivind Skar)
Mercedes EQC på snarvisitt i Norge. (Foto: Øivind Skar)
Mercedes EQC på snarvisitt i Norge. (Foto: Øivind Skar)
Mercedes EQC på snarvisitt i Norge. (Foto: Øivind Skar)
Mercedes EQC på snarvisitt i Norge. (Foto: Øivind Skar)

Mange fossilbiltrekk i Mercedes EQC elbil

Mercedes kommende el-SUV, EQC, er på snarvisitt i Norge for at kunder, forhandlere og presse skal få en sniktitt før bilen kommer på norske skilt i løpet av sommeren.

Publisert Sist oppdatert

– Dessverre har jeg ingen pris klar, og jeg kan heller ikke gi noe eksakt tidspunkt for når bilen er i Norge, men prisen vil naturligvis være klar til salgsstart som blir tidlig i andre kvartal.

Smilet til merkedirektør Kjetil Myhre hos Mercedes-importør Bertel O Steen vokste i takt med at stadig mer av EQC, Mercedes store SUV-elbilsatsing, ble avduket foran et tyvetalls forventningsfulle pressefolk.

Kundevisitt
Men kunder og forhandlere er den viktigste grunnen til at bilen, som kommer rett fra motorshow i Brussel, er på to dagers visitt i Oslo.

Av de 2300 kundene som har betalt inn 20.019 kroner for å stå på reservasjonslisten, har bortimot halvparten meldt sin interesse for å se og sitte i bilen.

Les også: Elbilenes Mercedes

De som har stått lengst på ventelisten kan regne med å kjøre hjem i egen bil i løpet av sommeren.

Mer konkret vil ikke Myhre være. Ei heller kan han si hvor mange biler som Norge er tildelt i 2019 og om alle som står på reservasjonslisten, og som signerer kontrakt når det åpnes for det, vil få bil i år.

Mye fossilbil i EQC
Men selv med norske kunders glupende appetitt på elektriske biler, blir ikke Norge noe førsteland for lanseringen. Den finner sted samtidig i alle de europeiske markedene som skal selge EQC.

EQC er en mellomstor SUV og i direkte konkurranse med Audi e-tron, Jaguar I-Pace, og for så vidt også Tesla Model X.

Det er overaskende mye fossilbil i EQC, som av fleksibilitetshensyn bygges over en omarbeidet utgave av plattformen til GLC.

Bilen er, med unntak av lyslistene i fronten og hekken, heller ikke er veldig ulik GLC i utseende. Innvendig er den en umiskjennelig Mercedes med den langstrakte instrument- og naviskjermen.

To motorer
Også selve pakkingen av bilen er kjent fra før med bagasjerom hvor ladekabler skjules under gulvet framfor å oppbevares i et lite rom under panseret slik eksempelvis Jaguar gjør. Med unntak av at motoren er elektrisk, ser det ganske ordinært ut under panseret på EQC.

Det overrasker at Mercedes ikke har fjernet «mellomakseltunnelen» som bare er i veien i en elbil.

For selv om EQC trekker i begge ender, skjer det via en motor foran og en bak som samlet yter 408 hk. Effekten er nok til å ta bilen fra stillestående til 100 km/t på 5,1 sekunder.

Mercedes oppgir rekkevidden til 400 WLTP-kilometer hentet ut av en batteripakke med 80 kWh kapasitet. Batteripakken er således mindre enn pakken i de tre nevnte konkurrentene.

Selv med Mercedes' deltakelse i Ionity-ladesamarbeidet som legger opp til inntil 350 kW lynladefart, oppgis maksimal ladefart på hurtigladestasjon til 110 kW hvilket under helt optimale forhold betyr å lade fra 10 til 80 prosent på 40 minutter. Ombordladerens maksimale kapasitet oppgis til 7,2 kW.

Styrken til elektriske EQC er at den kan trekke 1800 kilos tung tilhenger, og har feste for takstativ.

Dette er Mercedes EQC

Pris

Ikke klar

Mål

476/188/162 cm

Motoreffekt

408 hk

4x4

Ja

Moment

765 Nm

Batteri

80 kWh

Rekkevidde WLTP

Ca 400 km

Hurtiglading

110 kW

Hjemmelading

7,2 kW

Bagasjerom

500 liter

Tilhengervekt

1800 kg

0-100 km/t

5,1 sek

Toppfart

180 km/t

Powered by Labrador CMS