Back in black
Back in black
Back in black
Back in black
Back in black
Back in black
Back in black
Back in black

Back in black

Sorte biler gir ikke fargerike bilder, men bak rattet koser vi oss uansett bilenes utvendige drakt. Vi lot BMW 320d møte Audi A4, Mercedes C200 og Volvo V60. Vær så god, sett deg inn.

Publisert Sist oppdatert

De fire testbilene har mange fellesnevnere: Dette er stasjonsvogner med høy status, hvor basisutgavene likevel har overkommelig pris for folk flest.

Bilene har tiltalende design, de har jevnt over meget akseptable kjøreegenskaper, og de gir høy kvalitetsfølelse.

Våre testbiler er utstyrt med middels kraftige dieselmotorer som er kombinert med automatgir, og de er typiske firmabiler.

For ett og et halvt år siden lot vi Volvo V60 utfordre de etablerte statusmerkene Mercedes, BMW og Audi, med et noe overraskende resultat – i hvert fall for noen av oss. Med de motorer og utstyrsnivåer som vi hadde med den gang, stakk Volvo av med seieren.

Den gang lurte vi på om også kundene ville plassere den svensk-kinesiske produsenten på samme hylle som de tre tyske prestisjemerkene. Salgstallene så langt i år (pr. 17. september) gir svar på det: Det er satt skilter på 1868 Volvo V60, 1354 Audi A4, 928 BMW 3-serie og 904 Mercedes-Benz C-Klasse.

Nå har BMW 3-serie Touring kommet i helt ny utgave, og det er derfor naturlig å invitere det samme selskapet som sist til å matche nykommeren.

Men helt identiske konkurrenter ble det ikke denne gang, vi klarte ikke å skaffe V60 i «normalutgave», bare med AWD. Dermed fremstår vår test-Volvo på en annen måte enn sist når det gjelder både kjøreegenskaper og forbruk, og ikke minst gir det seg utslag på prisen.


LES VIDERE:

- Del 1

- Del 2
- Del 3
- Del 4
- Vårt valg
- Testvurdering og poeng Audi A4 Avant 2.0 TDI
- Testvurdering og poeng BMW 318d Touring
- Testvurdering og poeng Mercedes-Benz C200 T CDI
- Testvurdering og poeng Volvo V60 D4 AWD

Først publisert i Bil 11-2012.

Powered by Labrador CMS