I aksjon på Nürburgring

Møller Bil Motorsport

Lover opplevelser i ypperste klasse

I helgen kjøres første løp i Nürburgring Langstrecken Serie (NLS), og på startstreken står igjen Møller Bil Motorsport som i fjor vant alle løp og seieren sammenlagt i sin klasse.

Publisert Sist oppdatert

Møller Bil Motorsport gyver løs på sin 16. sesong, og skal også i år måle krefter mot noen av de ypperste racingteamene i verden på klodens råeste racerbane. Hvert år arrangeres langdistansemesterskapet NLS-serien på Nürburgring, og det helnorske teamet er igjen å finne på startstreken i sin Audi RS 3 LMS.

– Tøffere økonomiske tider merkes også for oss, og det er tøffere kamp om sponsorkronene. Vi har imidlertid med oss en trofast følgerskare, og har også fått inn noen nye på laget, som gjør at vi kan gyve løs på nok en sesong. Det ser vi naturligvis veldig frem til, sier Espen E. Wiik.

Gir mye tilbake

Wiik er teamsjef og til daglig direktør for servicemarked, skade og eiendom i Møller Bil, Norges største bilforhandlerkjede. Møller Bil Motorsport er en sentral arena for kulturbygging hos servicemarkedet i forhandlerkjeden, for til hvert løp har teamet med seg gjester.

– I år skal vi kjøre fire løp, men vi skal ha med oss like mange gjester i løpet av sesongen som tidligere. Det betyr rundt 50 gjester på hvert løp, og kommende helg er det lærlinger som har fått fast jobb i Møller Bil som utgjør majoriteten. Dette er folk med «passion» for faget, og som legger ned en stor innsats på jobb. Da er det gøy å kunne gi noe tilbake, sier Wiik.

Fine opplevelser

Det er fire sjåfører i teamet, som etter hvert har blitt en rutinert bukett. Håkon Schjærin, Kenneth Østvold, Atle Gulbrandsen og Anders Lindstad bytter på å sitte bak spakene, og denne helgen er det de tre førstnevnte som skal til pers.

– Dette har vi gledet oss til gjennom hele vinteren – det er ikke et sikrere tegn på vår enn sesongstart på «The Green Hell». Bilen har fått pleie gjennom vinteren hos vår samarbeidspartner Bonk Motorsport, og alt er klart for en flott løpshelg, sier Schjærin.

Han har vært med alle sesongene, og har tilbakelagt flere tusen kilometer på den verdensberømte racerbanen.

– Heldigvis er det meldt fine temperaturer og oppholdsvær, noe som skulle borge for fine opplevelser både på og utenfor banen. Vi gleder oss, sier Schjærin fra teambussen som han kjører på tur sørover til Nürburgring.

Det kjøres trening fredag, mens kvalifisering og løpet går av stabelen lørdag.

Powered by Labrador CMS