Møller Bil Motorsport

Det ble klasseseier i årets første løp for det norske Audi-teamet - den sjette på rad

Seier i årets første løp

Møller Bil Motorsport gjorde rent bord i sesongens første løp, og innkasserte dermed også sin sjette klasseseier på rad på verdens heftigste racerbane foran 50 spesielt inviterte gjester. – Dette står det så stor respekt av, og jeg tar av meg hatten for det teamet presterer, sier teamsjef Espen Wiik.

Publisert Sist oppdatert

Møller Bil Motorsport er fast inventar i det tyske langdistansemesterskapet «Nürburgring Langstrecken Serie» (NLS), hvor de kjører utvalgte runder med sin Audi RS 3 LMS. I fjor vant teamet alle fem løpene hvor de stilte til start, noe som også var nok til å vinne klassen sammenlagt.

Dermed var forventningene høye til hva det helnorske teamet kunne få til i årets første NLS-runde. Og førerne Håkon Schjærin, Kenneth Østvold og Atle Gulbrandsen har på ingen måte glemt gamle kunster i løpet av vinteren.

Både bilen og teamet fungerte fra første treningsrunde, og Østvolds kvalifiseringstid var så god at det ble pole position i LMS-klassen hvor Møller Bil Motorsport deltar.

Tjuvstart

Over 100 biler sto på startstreken da starten gikk lørdag klokken 12.00, og Østvold var førstemann ut. Han stakk fra i front, men det viste seg at han hadde vært litt rask på gassen før starten gikk. Tyvstarten resulterte i en strafferunde gjennom pit lane, noe som naturligvis kostet dyrebar tid. Likevel var tempoet høyt, og da førerne vekslet og Schjærin tok plass i cockpit, kunne han bygge videre på ledelsen som Østvold hadde etablert.

Med jevne og raske rundetider økte Schjærin ledelsen, og Gulbrandsen fortsatte i samme stil da han tok plass i bilen. Også han presset rundetiden ned mot ni minutter, og dermed ble det på slutten en ren parademarsj hvor Gulbrandsen kunne passere målflagget som første bil i klassen, og dermed innkassere årets første seier.

– Dette er en prestasjon det står det så stor respekt av, og jeg må ta av meg hatten for det teamet presterer, sier teamsjef Espen Wiik.

Dobbelt hattrick

Seieren på «The Green Hell» var også den sjette seieren på rad for det rutinerte teamet.

– Alt har fungert prikkfritt hele helgen. Teamet jobber godt, pitstoppene er godt gjennomførte og kjøringen er rask, samtidig som vi unngår å bli innblandet i uhell. I tillegg har det vært flott vær og solen har tittet frem, så det har rett og slett vært en perfekt løpsdag, oppsummerer Schjærin.

Rundt 50 gjester var med Møller Bil Motorsport på løpet og fikk både oppleve banen fra alle mulige vinkler og kjente steder, pitlane og spise lunsj med teamet. Fire av gjestene får også være gjestemekanikere under løpet, og samtlige gjester ivaretas av Møller Bil Motorsports egne guider.

Neste løp for det norske racing-teamet går av stabelen allerede kommende helg.

Powered by Labrador CMS