Aksel Lund Svindal
Aksel Lund Svindal får tips av Dennis Hauger
Aksel Lund Svindal i Porsche 911 GT3 Cup
Aksel Lund Svindal i Porsche 911 GT3 Cup
Aksel Lund Svindal
Aksel Lund Svindal
Porsche Cayman 718 GT4 Clubsport
Aksel er i team med Prins Carl Philip og alpinlegenden Ingemar Stenmark
Sportssjef Thomas Johansson i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Porsche Carrera Cup Scandinavia

Aksel Lund Svindal klar for mer Porsche-racing

Aksel Lund Svindal har funnet sin nye hobby. Etter en vellykket debutsesong i Porsche Sprint Challenge Scandinavia, bekrefter han i dag at han tar steget videre neste sesong og vil konkurrere i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

I løpet av en mesterlig alpinkarriere ble Aksel Lund Svindal kjent som «the King of Speed» og er med to OL-gull, fem VM-titler og 36 verdenscupseire en av tidenes største alpinist.

I 2022 sesongen byttet alpinlegenden utforløyper med racerbaner og kjørte som lagkamerat til Ingemar Stenmark og Prins Carl Philip i det vellykkede merkemesterskapet Porsche Sprint Challenge Scandinavia.

Uten racingerfaring kjørte den norske skikongen seg til førsteplass i debutrennet på Scandinavian Raceway. Etter sesongslutt kan Lund Svindal se tilbake på en imponerende inntreden i Porsche Sprint Challenge Scandinavia med totalt fire pallplasser.

Mesterskapsbyttet til Porsche Carrera Cup Scandinavia vil gi ytterlige utfordringer i form av en splitter ny bil og enda tøffere konkurranse. Aksel fortsetter å være en del av Porsche Experience Racingteamet som drives av Mtech Competition også for 2023 sesongen.

– Jeg er veldig fornøyd med debutsesongen hvor jeg har lært mye og utviklet meg som fører, sier Aksel Lund Svindal. – Samtidig har jeg høye forventninger til neste sesong og mesterskapsbyttet. Jeg kan banene ganske bra etter årets sesong, men skal samtidig lære meg en helt ny bil og har stor respekt for det høye nivået som utøverne har i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Det kommer til å bli veldig kult, men også spennende, sier Svindal.

I Porsche Sprint Challenge Scandinavia kjørte Aksel en Porsche Cayman 718 GT4 Clubsport – en racerbil bygget av Porsche Motorsport, med midtmontert boksermotor på 425 hk.

I Carrera Cup tar han steget opp til siste generasjon 911 GT3 Cup med hekkmontert boksermotor på hele 510 hk i kombinasjon med fravær av ABS og andre hjelpesystemer.

I forbindelse med de to mesterskapenes delkonkurranser på Rudskogen Motorsenter i september tidligere i år fikk Svindal muligheten til å prøve en Porsche 911 GT3 Cup, nærmere bestemt bilen som Formel 2-fører Dennis Hauger kjørte som gjestebil under Porsche Festivalen. Hauger hadde gode råd å gi Aksel.

– I ettertid kan jeg innrømme at jeg var veldig nervøs før jeg satte meg inn i bilen, sier Svindal. – Mer kraft og ingen assistansesystemer, i en bil som Dennis skulle konkurrere med like etterpå. Ingenting kunne gå galt. Men da jeg gikk ut av bilen, var det bare én tanke i hodet mitt – jeg skal kjøre løp i en bil som denne en dag! Da Porsche Sverige spurte om jeg ville ta motorsportsatsingen til neste nivå, nølte jeg ikke et sekund.

– Å ha Aksel Lund Svindal i mesterskapet i 2023 føles helt fantastisk, sier Thomas Johansson, sportsdirektør, Porsche Carrera Cup Scandinavia.

– Aksel viste i Sprint Challenge hvor seriøst han tar en utfordring som dette, men også at han har talent for racing. Det skal bli utrolig interessant å følge ham i den kommende sesongen og se hvor langt ambisjonsnivået hans kan ta ham».

Porsche Carrera Cup Scandinavia og Porsche Sprint Challenge Scandinavia drives av Porsche Sverige i samarbeid med Porsche Motorsport. Sesongpremieren for 2023 er helgen 12.-13. mai på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

Aksel Lund Svindal er også aktuell med dokumentaren «Taming Speed» som hadde premiere på Viaplay den 8. desember. Der følger man alpinlegendens motorsportsatsning i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Vil evnen til å mestre fart i én sportsgren gi fordeler i en annen? Og er det mulig å temme fart?

Powered by Labrador CMS