Julie Nataas ble kåret til Årets Bilsportutøver
Julie Nataas ble kåret til Årets Bilsportutøver

Bilsportgallen:

Julie Nataas: Årets Bilsportutøver 2023

Verdensmester i dragracing og Norges raskeste idrettsutøver, Julie Nataas (27), er kåret til Årets Bilsportutøver av Norges Bilsportforbund.

Publisert Sist oppdatert

Julie Nataas har en fantastisk karriere i USA. De to siste sesongene har Drøbak-jenta satset på den knallharde klassen Top Alcohol Dragster og i år ble det full klaff og VM-tittel i kamp mot over 75 konkurrenter. Med 4000 hestekrefter i ryggen beveger Drøbak-jenta på 164 cm seg 402,33 meter (1/4 eng.mile) rett frem på drøye 5 sekunder. Julies høyeste slutthastighet er målt til 455 km/t, og det er altså etter drøye 400 meter fra stående start.

– Jeg er utrolig stolt og takknemlig for å få en slik utmerkelse. Vi har så mange gode bilsportutøvere i Norge for tiden så det er mange som kunne fått en slik tittel, sier Julie Nataas.

Hun startet sin bilsportkarriere i gokart og juniordragster allerede som 9-åring, og er fortsatt medlem av kartingklubben KNA Rudskogen. Julie kjørte også formelbil før hun gikk i pappa Thomas Nataas’ sine fotspor og satset alt på dragracing. Også hennes farfar har kjørt dragracing, så Julie er faktisk tredje generasjons fører i familien Nataas.

Både studier og sporten førte Julie til USA i 2017. Seks år senere er hun godt etablerte i dragrace-sportens hjemland, og driver sin sport på heltid. Det sier litt om det skyhøye nivået på dragracing i USA, at kun svenske Johnny Lundberg av europeere har blitt verdensmester i Top Alcohol tidligere.

Med sine prestasjoner fører Julie en god norsk tradisjon med kvinnelige dragrace-utøvere i verdenstoppen videre. Liv Berstad gikk i bresjen for norske kvinner, og frem til i dag har hun vært den eneste kvinnelige utøveren som er kåret til Årets Bilsportutøver. Det var i 1990, seks år før Julie ble født.

Julie har en drøm om å ta steget et hakk opp til sportens desidert topp-klasse, Top Fuel Dragster. Da snakker vi om 10.000 hestekrefter og en hastighet som gjør at de ikke kan kjøre mer enn 1 000 fot, 304 meter.

Julie Nataas er en del av Bilsportforbundets elitelandslag, Team Norway – Norges raskeste landslag. Og ja, hun er den desiderte raskeste på landslaget – med god margin!

Julie Nataas er verdensmester i klassen Top Alcohol Dragster
Julie Nataas er verdensmester i klassen Top Alcohol Dragster
Powered by Labrador CMS