BAR - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
BAR
Betegnelsen til Formel 1-teamet BAR er ganske enkelt en forkortelse av British American Racing. Å beskrive ”merkelogoen” er ikke fullt så enkelt; det minner om en gyllen tobakksplante som fyker inn i en metallisk blå sving.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
BAR er den ferske, friske jyplingen i Formel 1. Det ble dannet helt i slutten av 1997 som et partnerskap mellom Craig Pollock, Reynard Racing Cars og British American Tobacco. Formålet var å overta det skrantede Tyrrell Racing Organisation, få med seg et par sterke kjørere og satse på full F1-sesong i 1999. Alt dette fikk de til også.

Det BAR ikke fikk til i 99-sesongen, var Supertec-motorenes driftssikkerhet. Bedre ble det da laget gikk over til Honda-motorer i 2000, noe de siden har fortsatt med. 1997-verdensmesteren Jacques Villeneuve var førstefører i teamet fra oppstart frem til slutten av 2003-sesongen. Han kjørte i fjor sammen med britiske Jenson Button som har fått den prestisjetunge oppgaven som førstefører i 2004 etter å ha utklasset Villeneuve ved en rekke anledninger i 2003. Stallkamerat til Button i 2004 blir japanske Takuma Sato.

Fortsatt har ikke laget oppnådd noen GP-seier eller pole position, men dersom bilene, motorene og teamet fortsetter på den utviklingskurven de har hatt til nå skal vi ikke bli overrasket om BAR blir mer enn en statist for Ferrari, Williams og McLaren. Honda har satt inn større ressurser enn tidligere, godt inspirert av at deres hjemlige konkurrent Toyota nå også er på banen med eget team.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: