American Street Rod - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
American Street Rod
Først var dere med blant de zany trehjulingene. Så har jeg tatt dere med på en reise jorden rundt. Den skal vi avslutte i dag, før vi i siste bolk ender opp i det de fleste av dere antakelig forbinder med kit cars: Engelske, stort sett to-setere, stort sett åpne. Bare vent, det er duket for en og annen overraskelse der også.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Men imens snur vi oss mot Maryville i Tennessee der American Street Rod holder til. Egentlig ble jeg oppmerksom på dem fordi de bygger noen ganske praktfulle tråbiler. Det er kvart-skala modeller av de virkelige rod’ene. Men da jeg besøkte siden deres igjen dukket prototypen til en 1941 Willys Coupé opp. På mange måter en rod-favoritt, og noe av det tøffeste rett-før-krigs som finnes.

Men de leverer mer enn det. For det første er de store på chassiser. Rør-rammen deres ser nesten litt for racing ut til å passe rod-scenen, men de påstår den kan brukes under for eksempel førkrigs Forder. Den skreddersys til mellom 98 og 114” akselavstand, tar en rekke V8 motorer, er uavhengig i alle hjørner og koster fra 12.500 for bare ramma til nesten 30.000 for rullende chassis med komplett V8 drivlinje.

Det finnes også en annen ramme som er bedre egnet til dagens tekst, som egentlig har stive aksler både foran og bak, men som kan bygges om til uavhengig foran, og senkes både her og der.

Til å feste på toppen finnes det flere plastskall som ser ut til å være av høy kvalitet. Et heter 32 roadster og er aldeles nydelig med Smooth Cowl. Men panseret kan selvfølgelig også leveres med luftutslipp på sidene og da utProwler den enhver Prowler. En 37 Roadster gjør at man lurer på hva en Morgan AeroEight egentlig driver med, det er jo slik som denne de skal se ut. Dessuten er det en 32 Coupé som egentlig også er ganske fin, men i taket-på-avdelingen er det den kommende Willys’en som tar prisen.

I USA er det ingen problemer med å få aksept for disse byggesettene i Hot Rod miljøet. Når alt kommer til alt er jo en hver Hot Rod et resultat av et byggesett. Det er bare det at noen av dem har man bygget mer på selv, enn på de andre.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: