GM : HydroGen3 i mål - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
HydroGen3 i mål
I dag nådde GM Fuel Cell Marathon til mål i Portugal, og dermed er en 38 dagers reise som startet i Hammerfest over. Med på deler av turen var Bils redaktør.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Cabo da Roca, Europas vestligste punkt var målet for den lange reisen hvor GMs brenselcellebil har tilbakelagt til sammen 9.696 kilometer og vært innom 14 forskjellige land. Dermed har den overlevd en distanse som er mer enn dobbelt så lang som noen bc-bil har gjort tidligere.

Utskifting av noen temperaturfølere og den mekaniske parkeringsbremsen var de eneste reparasjoner som måtte foretas underveis, ellers har bilen gått som en klokke.

23 journalister fra til sammen 15 europeiske og amerikanske blader har kjørt bilen, deriblant Bils Jon Winding-Sørensen som kommenterer opplevelsen som følger:

--Jeg husker min første kjøretur i en bil drevet med gassturbin, var det i 1966? Og den første turen med Wankel-motor – 1968? Historien viser oss hvordan det gikk med disse driftssystemene, men jeg er overbevist om at jeg i dag har sett en imponerende del av fremtidens persontransport.

Dermed skrives antagelig også BilNorges siste kapittel i en føljetong som startet 23. april. Skjønt det blir definitivt ikke det siste vi skriver om biler med brenselcelle.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: