Citroën : C-Zero er Citroëns nye el-bil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img
2 bilder i galleri
C-Zero er Citroëns nye el-bil
I siste kvartal 2010 lanserer Citroën en ny bybil: En hel-ektrisk bil som er tre og en halv meter lang og med en rekkevidde på 130 km.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

 

Allerede denne uken kan særlig interesserte kunder i Frankrike, så vel privat- som forretningskunder, registrere sitt ønske om prøvekjøring og reservere bilen.
 
Lanseringen av C-Zero er planlagt til siste kvartal av 2010. Modellen er utviklet i samarbeid med Mitsubishi, og det kan derfor trekkes flere paralleller til i-MIEV når det gjelder såvel teknologi og ytelse som størrelse.
 
Topphastigheten er på 130 km/t og bilen akselererer fra 0 -100 km/t på 15 sekunder. Mellomakselerasjon fra 60 til 90 km/t går unna på 6 sekunder. Ved vanlig blandet kjøring har C-Zero en rekkevidde på rundt 130 km.

LES:  Fransk-japansk el-satsning
 
Helelektrisk
Citroën C-Zero er en 100 prosent elektrisk bil, med en magnet-synkron-motor som yter 47 kW (64 hk). Bilen har automatgir og kraften overføres til bakhjulene. Maksimalt dreiemoment på 180 Nm er tilgjengelig fra 0 til 2000 omdr/min. Batteripakken er plassert midt i bilen og består av 88 celler med litium-ion-batterier.
 
Lading av batteriene skjer ganske enkelt ved å plugge strømkabelen inn i et 220 volt uttak. En komplett lading er oppgitt til å ta 6 timer, mens 80 prosent lading er mulig på bare 30 minutter i en ekstern ladestasjon med enfase strøm på 125 A og 400 volt.
 
Hos Citroën peker man på at C-Zero vil være et alternativ for brukere innen statlige og kommunale virksomheter, for firmaflåter og for private kundene som vil ha en bil med lave driftskostnader.

LES:  Peugeots elbil
 
Takket være en akselavstand på 255 cm har bilen plass til fire skikkelige seter og et 166 liters bagasjerom. Standardutstyret inkluderer seks kollisjonsputer, servostyring, ABS-bremser, elektronisk stabilitetskontroll, elektriske vindusheiser og klimaanlegg.
 
Etter at C-Zero er lansert mot slutten av 2010, har Citroën også planer om lansering av en full-hybrid bil med betegnelsen DS5 i 2011.
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: