Mercedes-Benz C-Klasse: Ikke helt svart/hvitt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Ikke helt svart/hvitt
BILTEST: En helt ny Mercedes C-klasse stasjonsvogn mot Volvo V60 – en modell som har vært med oss i fire år? Å kåre en vinner ble ikke så rett frem som man kanskje skulle tro.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Først publisert i Bil 12-2014.

Mercedes kan også lage stasjonsvogner – det har de gjort i mange år. Elegante, men samtidig praktiske biler. Men de er ikke helt alene om å beherske kunsten. Våre «grannar» i Sverige, Volvo, har i hvert fall hatt praktiske vogner på modellpaletten i nærmest en evighet, og så har elegansen kanskje kommet først i senere tid.

Her har vi altså på den ene siden en obsidiansort Mercedes C-klasse; en bil vi av erfaring vet nærmest kan matche BMW 3-serie dynamisk, samtidig som den er klassens desidert mest komfortable. Selv langt større biler sliter med å matche den balansen nye C-klasse viser. Når den i tillegg ser bedre ut både ut- og innvendig enn noen gang, burde det være tøff match for hvem som helst.

På den andre siden står en perlemorshvit Volvo V60; bilen som først virket å være en lite oppskriftsmessig stasjonsvogn fra svenskene. Kassefasongen ble slipt ned til en lekker, men mindre praktisk, skrånende bakende. Likevel har tusenvis av nordmenn trykket V60 til sitt bryst, og det er ikke vanskelig å forstå. Pen, komfortabel og sikker – det er grunner nok for manges bilkjøp.


Diesel eller bensin?

Dette er et segment totalt sett dominert av diesel-utgaver. 96 prosent av V60-salget, 70 prosent av 3-serie-salget og 85 prosent av A4-salget i år har vært dieselutgaver. Men for Mercedes C-klasse er tallet litt annerledes – der er det kun 37 prosent av salget som er dieselbiler. Så befriende! Derfor passer det bra at vi kjører nettopp en bensinvariant denne gang, og da må vi jo helst finne en matchende Volvo.

Det fant vi, i hvert fall prismessig, i T5-utgaven. Den har nesten 90 hestekrefter mer enn Mercedesen, men mellom totalprisene for hver av våre to testbiler skiller det kun drøyt 5.000 kroner – og de to matcher ganske bra på utstyr. Har Volvo kanskje et ess opp i ermet her?

Mercedesen vi har med oss er C180, innstegsmodellen med en 1,6-liters turbomotor på 156 hestekrefter. Den motoren er et herlig bekjentskap i merkets minstemenn A og CLA, men sitter det like godt i den større C?

Det korte svaret: Nei.

Det noe lengre svaret: Dessverre gjør den ikke det. Den lille motoren føles rett og slett ikke premium nok. Den virker kortpustet og lite inspirerende, og bråker langt mer under akselerasjon enn den driver bilen fremover. Små eksosrasp ved oppgiring i Sport+-modus virker bare fjasete i en bil som bruker ti sekunder til hundre.


LES VIDERE:
- Del 2
- Vårt valg
- Testvurdering og poeng Mercedes-Benz C-Klasse
- Testvurdering og poeng Volvo V60
 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: