Ford : Første SUV med sheriff-program? - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
15 bilder i galleri
Første SUV med sheriff-program?
Det er ikke uvanlig at nyere biler har program for spesielle kjøreforhold. Men egne sheriff-program har vi ikke vært borti tidligere.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er bilutstilling i Chicago i helgen, og selv om Ford Police Interceptor Utility er forbeholdt de sortkledde, vises den på publikumsmessen. Det er jo mange som interesserer seg for biler som uler og blinker.

SUV-en er basert på den populære Ford Explorer som nylig har fått en liten facelift. Det får også sheriff-utgaven som er USAs mest solgte av sitt slag.

Alternative V6
Som sivilutgaven leveres også PI Utility med alternative motorer: En tradisjonell 3,7-liter V6 med 304 hk og 378 Nm. Alternativet er en vesentlig mer punchy turbomatet 3,5-liters V6 med 365 hester og 475 Newtonmeter.

Uansett motor leveres Ford Police Interceptor Utility med firehjulsdrift og sekstrinns automatgirkasse.

Drivlinjen er normalt innstilt for å bruke minst mulig drivstoff, men når den oppdager en mer aggressiv kjørestil, basert på hard bremsing, gasspådrag eller høyere g-krefter i svingene, skifter den til «Pursuit mode» som gir vesentlig mer sportslige girskift slik at den er klar for biljakt.

Overvåker
En annen spesiell finesse i den nye politi-SUVen er en «Surveillance mode» som skal beskytte mot snikangrep. Dersom bilen oppdager at noen prøver å smyge seg innpå, lukker den alle vinduer og låser dørene.

Bilen har også en tidsbryter som åpner bakluka en begrenset periode før den igjen låses automatisk slik at man slipper å låse opp hele bilen dersom noe skal hentes ut fra bagasjerommet hvor det er god plass til oppbevaring av politiutstyr av ymse slag.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: