Volvo : Volvos AMG - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Volvos AMG
I lang tid har Volvo kjempet for å bli oppfattet som «premium». Nå ønsker de også å bli oppfattet som «sportslig». Derfor har de kjøpt Polestar.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

De av dere som kjenner Polestar tenker vel først og fremst Tommy Rustad. I fem år jobbet de og han sammen – fire SM-titler opplevde de. Og Tommy fikk også med seg 10 seire, en førertittel og tre for team og merke.

Litt trist, selvfølgelig, å skilles etter 2012-sesongen, men mange gode minner.

Nå skal du imidlertid få merke mer til Polestar. Dette trimmingsfirmaet som Volvo har jobbet tett med siden 1996, leverer både ettermarkeds-utstyr, og bygger komplette Polestar-modeller av kjente Volvoer.

Jeg lurer forresten på om det var helt tilfeldig at avtalen ble skrevet nå. Tre dager tidligere tok nemlig Prins Carl Philip en sensasjonell første STCC-seier i en kontroversiell andre runde på Falkenberg for Polestar. Volvo er jo ikke helt kongehus-avers, kan man vel si.

Sporty
Aktuelle Polestarutgave nå er S60 og V60 med en T6 motor på 350 hester og 4,9 til 100. Den gjør det bra i svinger og ved stans også, for chassiset er også omfattende modifisert.

I år regner Volvo med å selge rundt 750 slike biler, om ikke altfor lenge skal de opp i 1500. Og av dem vil vi nok kunne finne noen ganske avanserte. For begge partene er enige om å utvikle Volvos twin-motor elektrifiseringsprogram når nye muskelbiler skal utvikles.

Det er ikke fortalt noe om beløp i forbindelse med overtakelsen. Men det er altså Polestar Performance AB og varemerket Polestar som Volvo har kjøpt. Selve racing-teamet fortsetter som før, men må få nytt navn.

Om de skal flytte tettere mot Volvo vet vi heller ikke, i dag ligger de på andre siden av elven, i Västra Frölunda. 

Men vi kan trygt regne med at Volvo kommer til å bruke dette navnet nå. Også her hjemme, håper vi, hvor Polestar overhodet ikke har hatt noe nærvær i Volvo-sammenheng. Vi finnes ikke en gang på deres hjemmeside!

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: