Kia Optima: Mer sportslig Kia - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Mer sportslig Kia
En ny Kia Optima står klar for salg i Frankfurt. Men de viser også en bil som kan trigge de som er ute etter mer power.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Nye Kia Optima kommer til Norge i årets tredje kvartal – du kan lese mer om den her

Men i Frankfurt står også en Optima GT – riktignok som en prototyp, men ikke mer proto enn at Kia har konkrete planer om å lansere den i løpet av 2016.

GT-utgaven skiller seg fra den ordinære Optima gjennom et mer aggressivt utseende. Tigernese-grillen er mer markant, og den får sportslige detaljer som en frontfanger med store luftinntak, sideskjørt.

Hekken domineres av en lavt plassert diffuser med store, ovale eksosrør på hver side.

Standard hjulutrustning blir 18-tommere med dekk i dimensjon 235/45 R18 og kraftigere bremser skal sørge for gode stoppegenskaper.

Optima GT får et strammere oppsett enn en vanlig Optima, samt elektronisk styrt demping som «leser» vei og føreforhold og justerer hvert hjul individuelt.

Motoren er en turbomatet 2,0-liter med 245 hestekrefter og et dreiemoment på 353 Newtonmeter i området 1350-4000 omdreininger. Girkassen er en 6-trinns automat, og Optima GT skal gjøre 0-100 km/t på 7,4 sekunder med en toppfart på 240 km/t.

Optima GT blir neppe noen volumselger i Norge, men det som blir virkelig spennende er at den på et senere tidspunkt kommer i en ny karosseriform inspirert av lekre Kia Sportspace som vi møtte på Genève-utstillingen i vår. Den kan bli en big hit! 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: