Chevrolet US : Her er Opels fremtid - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
22 bilder i galleri
Her er Opels fremtid
Chevrolet har avduket sin Bolt EV, en kompakt elbil som gir norske Opel-forhandlere lys i mørket.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er bare et år siden vi så Bolt som konseptbil i Detroit, så GM har jobbet på spreng for å få den raskt klar.

Tesla har lovet en mer folkelig elbil med lang rekkevidde og «fornuftig» pris innen overskuelig fremtid, omtalt som Model 3, og da er det viktig for GM også å være på banen.

Les også: GM bekrefter Bolt          

For tidlig ute?
GM var tidlig ute med Chevrolet Volt som ble lansert i 2010, kanskje for tidlig. De oppga en elektrisk rekkevidde på rundt 60 km for å dekke daglig småkjøring, i tillegg til en «range extender» som ga mulighet for å dra på langtur uten rekkeviddeangst.

Selv om GM omtalte Volt som en elbil med range extender (rekkeviddeforlenger), var den i praksis en tidlig versjon av det vi i dag omtaler som plug-in hybrider.

Men til forskjell fra nyere plug-in modeller, som kombinerer el- og forbrenningsmotor etter behov, var det i prinsippet alltid elmotoren som drev Volt. Bensinmotoren fungerte som en ren generator for å gi strøm til batteriene eller direkte til elmotoren.

Den er populær nok i USA til at den nylig ble lansert i en ny, forbedret utgave. Men den ble aldri noen suksess i Europa hvor den selges som Opel Ampera

Nye tider
Men nå viser altså Chevrolet sin nye Bolt EV i ferdig form, og lover en praktisk elbil med lang rekkevidde til en fornuftig pris. Rekkevidden er oppgitt til «over 200 miles» (ca. 320 km), og prisen er antydet til å bli under 30.000 dollar.

Produksjonen starter mot slutten av 2016, og dermed er det håp for at den kan komme i Opel-innpakning i løpet av 2017. Det er i så fall gode nyheter for den norske Opel-organisasjonen som sårt trenger en elbil for å være med i et marked som har eksplodert de senere årene.

Fremtidsrettet
Bolt er i stor grad basert på tilbakemeldinger fra Volt-eiere og utstyrt med teknologi som skal gjøre den til en praktisk hverdagsbil. I fremtiden skal den f.eks. kunne angi en tilnærmet eksakt rekkevidde basert på når på dagen man kjører, typografi, værforhold og sjåførens kjørestil.

Bilen er utstyrt med en 10,2-tommers MyLink berøringsskjerm og har kameraer som kan vise bilen i fugleperspektiv når man rygger eller beveger seg i trange omgivelser.

Via egne Chevrolet-apper på en smartfon kan man sjekke ladestatus, benytte OnStar kartservice, starte bil og klimaanlegg og finne nærmeste ladestasjon – blant mye annet.

(saken fortsetter)

Romslig
Bolt EV har en akselavstand som gir mulighet for et romslig interiør med høy sittestilling og praktiske løsninger.

Etter amerikansk målemetode er bagasjerommet oppgitt til 478 liter, men siden de måler volumet opp til taket, kan det ikke sammenlignes med europeisk målemetode der man måler under dekslet. De påstår imidlertid at volumet er større enn i en BMW i3 som har 257 liter.

Det er foreløpig sparsomt med tekniske data, men Bolt EV får en rekkevidde få, om noen, elbiler i denne klassen kan sammenlignes med. Og med en prislapp på 30.000 dollar bør den kunne få en norsk pris på rundt 270.000 kroner, selv med dagens svake kronekurs. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: