Peugeot 3008: Her er nye Peugeot 3008 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
39 bilder i galleri
Her er nye Peugeot 3008
Peugeot er opptatt av å definere andre generasjon 3008 som en SUV. Da forgjengeren ble lansert var det crossover som gjaldt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Om man velger den en eller den andre betegnelsen, så er dette uansett en populær biltype som stadig vokser seg større. Ifølge Peugeot har SUV-segmentet økt med 250 prosent siden dagens 3008 kom på markedet i 2009.

Hver tiende nye bil som registreres i Europa er en SUV, hos oss er nesten en av tre nye biler en SUV, i alle fall om man benytter en vid definisjon.

En detalj som tidligere var avgjørende for å bli definert som SUV var firehjulsdrift.

Endret fokus
Slik er det ikke lenger, mange av de mest solgte modellene på markedet leveres også med tohjulsdrift. Og ved lanseringen av 3008 er ikke AWD nevnt med et eneste ord i pressemeldingen.

Nå lover riktignok Peugeot «genuine off-road capability, especially thanks to Advanced Grip Control», men regn ikke med Jeep- eller Land Rover-egenskaper verken i terreng eller på snø og is, selv om bilen kan skilte med en bakkeklaring på 22 cm.

Mer praktisk
Med en lengde på 445 cm er nye 3008 åtte centimeter lengre enn forgjengeren. Nesten hele økningen finner vi igjen i akselavstanden på 267,5 cm. En bredde på 184 cm og en høyde på 162 cm er mål vi kjenner igjen fra forgjengeren.

Bagasjerommet har en kapasitet på 520 liter, en økning på 88 liter fra dagens modell. Med setene nedlagt øker kapasiteten til 1580 liter, og med nedlagt fremre passasjersete kan man frakte gjenstander på tre meters lengde.

(saken fortsetter)

Drivlinjer
Peugeot tilbyr to alternative bensinmotorer – en 1,2-liter med 130 hk samt en 1,6-liter med 165 hk. På dieselfronten kan man velge mellom 1,6-litere med 100 eller 120 hk samt 2,0-litere med 150 eller 180 hestekrefter.

Hvis jeg ikke husker helt feil var vel dagens 3008 Peugeots første modell ut med diesel-hybrid drivlinje. Ordet hybrid er ikke nevnt i sammenheng med den nye.

Men kanskje får vi mer informasjon når den offisielle lanseringen finner sted på bilutstillingen i Paris som åpner 1. oktober.

Kollega Winding-Sørensen overværer den internasjonale presselanseringen i Paris, og jeg føler meg trygg på at han har mer å fortelle når han kommer hjem.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: