Fiat 500: Til sjøs med Fiat 500 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Til sjøs med Fiat 500
Virker det ikke ganske hysterisk når Fiat oppkaller en spesialversjon etter en båt og legger mahogni på dashbordet?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

500 Riva heter den, og for å være riktig morsom føyer Fiat til at dette er den «minste Yachten i verden».

Når Fiat velger Riva som et modellnavn er jeg forresten sikker på at det ikke er den nye Riva 76 Perseo de tenker på. Der står 76 for fot, og det er ikke akkurat den type båter Fiat vil vi skal tenke på når de sier Riva.

Da skal vi tenke på hyggelige trebåter med nydelige linjer, førsteklasses materialer og mengder av assosiasjoner til italiensk kvalitets-livsstil.

Det Riva-marine innslaget i Fiaten er ikke slik at det er i stand til å frembringe antydninger av sjøsyke selv ikke hos den mest innbitte hav-hateren.  Men jeg tror ikke at de som syns sjøbein er en selvfølge, kommer til å få særlige bølgevibber her heller.

Tre og skinn
Dolce Vita innslagene begrenser seg til treverk på dashbord, mahogni med spor av lønn, og en girkule som også er spikket av gammal ved, pluss at det er noe bark langs dørkarmene.

Dessuten er det brukt skinn fra Poltrona Frau, med spesielle sømmer langs kantene. Det er også noen innslag av «Sera Blått» i tillegg til elfenben-tonene som til sammen skal «skape den eksklusive atmosfæren i en Aquariva Super».

Det er ikke noen overraskelser i drifts-avdelingen, og DJ-innholdet kommer fra et Beats by Dr. Dre (hørte klassiske Riva noen gang om slikt?) anlegg.

(saken fortsetter)

Jeg hadde ikke oppdaget det heller, men 500 har nå åpenbart full-digi dashbord, selv om den gamle lay-outen med noe stor og rundt i senter er beholdt.

Dermed er vi enda fjernere fra Riva enn det som kanskje var ønsket.

Men det er kanskje en trøst for dere som samler på spesialversjoner at de første 500 i denne serien vil bli utstyrt med en egen plakett som forteller om Limited Edition.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: