Citroën : Komfort i høysetet - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
55 bilder i galleri
Komfort i høysetet
Citroën har i dag dratt teppet av en ny konseptbil som skal debutere på Paris-utstillingen. Som BilNorge-leser skal du få slippe å vente en måned.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Et par tusen Citroën-representanter fra 36 land trodde bare de skulle få se tredje generasjon C3 da de kom til presentasjonen. Det var jo for så vidt spennende nok i seg selv. Men Citroën hadde også en overraskelse i ermet da gjengen var samlet – konseptbilen CXperience.

Med en lengde på nesten fem meter og en bredde på to kan den fullvoksne luksusbilen godt representere en fremtidig modell fra den franske produsenten som blant annet har satset tungt i Kina gjennom flere år. Vi møtte blant annet denne i Beijing for noen år siden

Tilbake til røttene
Citroën har jo lovet mer fokus på komfort i sine fremtidige modeller, samtidig som de igjen skal våge å skille seg ut fra den øvrige bilindustrien.

Bilen er ifølge designerne skapt for å være et innovativt kjøretøy, inspirert av en hi-tech verden på utsiden, og møbler og reiseliv på innsiden.

CXperience Concept måler 485 cm i lengden, er to meter bred, men rager bare 137 cm i høyden. En akselavstand på tre meter reduserer behovet for lange overheng og gir samtidig et godt grunnlag for et fleksibelt interiør.

Den sjøgrønne lakkfargen heter Mizuiro, og bilen står på 22-tommers designfelger. Interiøret domineres av citrusgult. Setene er utført i et materiale som former seg etter kroppen for å gi maksimal komfort.

(saken fortsetter) 

Eleganse og komfort
Rattet har bare én eike, en klassisk Citroën-detalj med lange røtter. På toppen av dashbordet sitter en 19-tommers skjerm i formatet 16/3 som gir all vital informasjon til fører og passasjer.

Sidespeilene er erstattet med små videokameraer, og sammen med kameraer i front og hekk kan føreren se bilen i 360-graders på skjermen foran seg.

For å lette kommunikasjonen inne i bilen er det plassert små videokameraer som kan filme hver passasjer til en videokonferanse. Vi får anta et det også innebærer lyd slik at det blir enklere å kommunisere mellom for- og bakseter.

Drivlinjen i CXperience Concept er ikke overraskende hybrid. Den kombinerer en bensinmotor på 150-200 hestekrefter med en elmotor på 80 kW (109 hk). Samlet effekt er på rundt 300 hester, og teoretisk rekkevidde på ren strøm 60 kilometer.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: