BMW 5-serie: Her er neste BMW 5-serie - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
22 bilder i galleri
Her er neste BMW 5-serie
SPIONBILDER: Trolig skal neste generasjon BMW 5-serie avdukes i Paris, men utgaven på dette bildet er lengre unna.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er snart syv år siden dagens BMW 5-serie debuterte, først som sedan og et halvår senere også som stasjonsvogn. Snart fikk den også følge av en ny karosseriform, 5-serie GT. Denne er et relativt sjeldent syn på norske veier.

Modellene fikk et ansiktsløft og tekniske oppgraderinger i 2014, men nå kommer alle tre i helt nye utgaver, en etter en.

Sedanen er først ute – den skal avdukes i Paris denne uka og kommer i salg tidlig 2017.

Gjenkjennelig
Neste generasjon 5-serie vil følge i forgjengeren fotspor når det gjelder format, men den skal bygges på den nye CLAR-plattformen som først ble benyttet i nye 7-serien og som i årene fremover skal danne grunnlag for alle bakhjulsdrevne modeller, helt ned til 3-serien.

Plattformen utnytter kunnskap BMW har opparbeidet seg gjennom produksjon av i-modellene, og kombinasjonen av karbonforsterket plast og lette metaller medfører en vektreduksjon på rundt 100 kg fra forgjengeren – et viktig ledd for å redusere utslippene.

Halvlitere
Motorene er alle basert på det nye modulsystemet der hver sylinder har et slagvolum på en halv liter, og der de kan kombineres i antall av 3, 4, 6 og 8, enten de slurper bensin eller diesel.

Kanskje får vi for første gang en 3-sylidret motor i 5-serien, slik vi etter hvert har vennet oss til i de mindre modellene.

Bildene våre viser også at ladbare utgaver er under utvikling – BMW har jo allerede flere plug-in modeller på markedet, så det er nærmest en selvfølge at dette kommer i neste generasjon 5-serie også.

Tre karosserier
Som sagt er det sedanen vi får se først, men våre ferske spionbilder viser at heller ikke stasjonsvognen – Touring på BMW-språket – er langt unna. Vår illustratører har sågar manipulert frem et bilde av hvordan denne kan se ut.

5-serie Touring er neppe på plass før sommeren 2017, og vil du ha den mest kamuflerte bilen på bildene – BMW M5 – må du smøre deg med enda mer tålmodighet. Den er neppe klar før i 2018.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: