Elbil-rekorder fra NIO - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
26 bilder i galleri
Elbil-rekorder fra NIO
Herlig med bilprodusenter som ikke nøyer seg med å delta i statistikk-på-papir-krigen, men som drar ut i felten og gjør noen ekte tester. NIO er blant dem.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

«Det er ikke nok å rope Hurra, man må gjøre det også» var et klokt råd jeg fikk av en vis herre en gang.

Det er mulig folkene bak NIO har hørt på det samme rådet, de er nemlig ikke blant dem som bare sitter der og hoier gjennom pressemeldinger, de drar faktisk ut og gjør ting.

Jeg vet ikke hvor mange ganger, bare i år, jeg har lest om «null til hundre på under 2,3» - ofte skryt-tekst for biler som aldri har hatt hjulene på gulvet en gang.

Les også: Rekord-elbil fra Kina 

Lenge før den kinesiske NIO egentlig har vært vist offentlig, har den vært på Nürburgring, som den gjorde unna på 6.45.90.  Ingen annen elektrisk bil har vært så kjapp rundt den banen.

Og da blir det liksom ikke like slitsomt å lese at den gjør null til 200 på 7,1 sekunder. Du kan på en måte begynne å tro på det.

Den andre weekenden i mars skal bilen få sin USA-debut. Det kommer til å skje i forbindelse med den enorme South to SouthWest-festivalen i Austin, Texas.

Men for å varme opp litt på forhånd lånte de Circuit of the Americas, en av de beste banene i USA, som ligger ved – nettopp – Austin.

Der fikk de rundetider på 2.11.30 – bedre enn noen produksjonsbil har klart der, noensinne. 

Og så, for å la sjåføren få en liten rast, sendte de bilen uttpå i selvkjørende modus. Da de hentet den inn igjen hadde den brukt 2.40.33 på en runde, vært oppi 260 og blitt den kjappeste selvkjørende bilen der.

(saken fortsetter)

Da kan de godt få lov til å sende meg en ny pressemelding hvor de forteller om mer enn 1342 hk, godt over 300 km/t og en rekkevidde med litt mer normal kjøring på over 400 km. 

Plutselig er det ikke bare papir-data. Jeg tror på dem, fordi NIO er blant de som tør vise hva bilen er god for i realistiske tester.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: