Infiniti : Ny Infiniti, men ikke for oss - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
25 bilder i galleri
Ny Infiniti, men ikke for oss
Infiniti lanserer sin nye QX50 – en SUV i det mellomstore sjiktet. Under panseret finner vi helt ny motorteknologi.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Infiniti er som du sikkert vet Nissans luksusmerke. De har en nesten 30-årig historie i USA hvor de regnes som en viktig aktør i premium-segmentet. Og de finnes etter hvert også på utvalgte markeder i Asia og Midtøsten.

Noen pilotmarkeder i Europa ble satt på kartet ved introduksjonen av Q30 for et par år siden (den bygges ved Nissan-anlegget i England), men foreløpig ikke noen nordiske land.

Vi får håpe det snart endrer seg, for Infinti har en del spennende modeller som kunne passe godt inn i norsk natur. Og nå kommer en til.

På LA Auto Show lanseres nemlig QX50 – en mellomstor SUV i segmentet hvor vi finner modeller som Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC og Volvo XC60.

Nå har Infiniti foreløpig bare sendt ut et eksteriørbilde av bilen, men det som er vel så spennende er det som befinner seg under panseret – QX50 er nemlig første modell ut med en motor de har døpt VC-Turbo.

Dette er en motor vi har hørt om et års tid. Det unike er at den har variabel kompresjon, fra 8:1 (for maks ytelser) til 14:1 (for best drivstofføkonomi). Dermed kombinerer den de beste sidene fra bensin- og dieselmotorer.

Den firesylindrede toliteren yter hele 268 hestekrefter og har et dreiemoment på 380 Newtonmeter. Forhjulsdrift er standard, men den kan også leveres med drift på alle fire.

Standard og eneste girkasse er CVT (trinnløs automat) som ikke akkurat er noen favoritt blant europeiske bilskribenter. Personlig har jeg kjørt noen brukbare CVT-kasser de siste årene – sist var vel i nye Honda Civic

Vi loves null til 60 miles (96 km/t) på 6,3 sekunder med firehjulsdrift (6,7 med forhjulsdrift) og en toppfart på 230 km/t.

Bilens vitale mål er 469 x 190 x 168 cm over en akselavstand på 280 cm. Baksetene kan skyves for å gi maksimal baksetekomfort eller ekstra bagasjekapasitet.

Etter SAE-standarden (som måler til taket og derfor ikke kan sammenlignes med europeisk målemetode) gir det bagasjerom på 895-1048 liter med baksetene på plass, og 1699 liter når de leges ned.

Infiniti QX50 skal bygges ved en ny fabrikk i Mexico som er et samarbeidsprosjekt mellom Nissan og Daimler. Her skal blant annet neste generasjon av Mercedes’ småbiler bygges

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: