Citroën : Østberg inn – Meeke ut - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Østberg inn – Meeke ut
Mads Østberg blir etter alle solemerker hovedfører i Citroëns WRC-team etter at de har sparket Kris Meeke.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Kris Meeke er sparket fra Citroëns WRC-team. Det skjer etter den dramatiske utforkjøringen i sist runde av WRC i Portugal.

- På grunn av et veldig høyt antall krasj, hvor noen av de har vært særdeles kraftige og kunne ha fått alvorlige konsekvenser for sikkerheten til crewet, har Citroën bestemt seg for å terminere kontrakten til Kris Meeke og Paul Nagle (Meekes kartleser, journ. anm.) for 2018-sesongen, skriver Citroën i en pressemelding.

Det betyr at Meeke er ute umiddelbart, og ikke kjører Rally Sardinia om noen uker.

Det gjør derimot Mads Østberg, som ikke bare tar over rollen som en av lagets to hovedførere (sammen med Craig Breen), men tar over både bil og startnummer fra Meeke.

- Det er faktisk fysisk sånn at jeg tar over hans bil. Jeg kjører til vanlig en annen bil, men teamet har syv biler som de rullerer på tre sjåfører, sier Østberg til NRK.

- Jeg går nok inn og tar startnummeret hans og blir en av de to offisielle sjåførene, sier Østberg som i år har Torstein Eriksen med seg som kartleser.

Østberg har i år vært teamets tredjefører, en slags "tilkallingsvikar" når Citroën har funnet det for godt å stille til start med tre førere.

Hva som skjer etter Rally Sardinia er foreløpig ikke bestemt, men til NRK sier Østberg at det nå er naturlig at de går i en dialog for å finne en plan for fremtiden.

- Dette var ingen lett avgjørelse å ta, sier Pierre Budar, teamsjef for WRC-teamet til Citroën.

- Vi har valgt å ta denne avgjørelsen som en preventiv handling, sier Budar.

Meekes karriere har vært preget av mange utforkjøringer.

- Det er ikke noe nytt at han enten vinner eller forsvinner. Men så har det vært veldig mye forsvinning den siste tiden, sier Østberg.

Meeke lå på en 8.-plass så langt i årets WRC, mens Østberg ligger på en foreløpig 12.-plass, med to sjetteplasser i Sverige og Portugal.

Rally Sardinia starter 7. juni.

Kris Meeke er sparket fra Citroën-teamet:

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: