Sesongstart for talenter - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Sesongstart for talenter
I helgen starter den europeiske GT4-serien på Monza, og der finner vi to Team Norway-førere på startstreken – Mads Siljehaug og Marcus Påverud.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Mads Siljehaug (23) fra Lillehammer starter i helgen sin første hele sesong som profesjonell fører. Etter å ha bodd et år i Tyskland har han nå fått fast ansettelse hos teamet han har kjørt for de siste sesongene – Reiter Engineering.

Les vårt portrettintervju med Mads Siljehaug fra bladet Bil

Etter å ha gjort noen innhopp i fjorårets sesong skal Mads i år kjøre hele den europeiske GT4-serien i en KTM X-Bow – en bil han kjenner godt fra flere tidligere sesonger. Teamkamerat i serien blir tyske Phil Hill.

Mads føler seg godt forberedt til sesongstart.

– Jeg har allerede fått mye tid i bilen, blant annet fordi vi har benyttet vintermånedene til å utvikle og perfeksjonere en ny motor, noe som er godt å ha i bagasjen foran sesongstart. Ellers har jeg brukt mye tid på fysisk trening når jeg ikke sitter i bilen, så jeg føler meg klar og motivert til alvoret starter, sier Mads Siljehaug.

Som konkurrent i den europeiske serien får Mads Siljehaug en kollega fra Team Norway – nemlig Marcus Påverud (18) som skal kjøre en Mercedes AMG GT4.

Les vårt portrettintervju med Marcus Påverud fra bladet Bil

Marcus debuterte i den europeiske serien i fjor, og han skal fortsatt konkurrere for samme team – Leipert Motorsport.

– Team, bil og mange av banene er likt med i fjor, men jeg har en ny teamkamerat og får en litt annen rolle enn tidligere. Min nye makker, Luca Trefz fra Tyskland, er bare 16 år gammel og gjør sin første sesong i bilracing etter å ha kjørt gokart. Det betyr at det er jeg som har det største erfaringsgrunnlaget i bilen, men det tror jeg skal gå bra, sier Marcus Påverud.

Marcus og Luca skal kjøre den ene av to Mercedes AMG GT4-biler som driftes av det tyske teamet Leipert Motorsport.

Med sammenlagt alder på 34 år er dette den yngste førerduoen i European GT4 Series, et mesterskap som også i 2019 blir noe av det tøffeste i europeisk bilsport.

I alt skal det kjøres 12 løp i European GT4 Series i årets sesong, fordelt på seks helger der det kjøres to entimes-løp fordelt på lørdag og søndag.

Banene er Monza Italia, Brands Hatch England, Paul Ricard Frankrike, Misano Italia, Zandvoort Nederland og Nürburgring i Tyskland.

Det er ventet rundt 40 biler til start i alle løpene, fordelt på hele 11 forskjellige bilmerker, og det er førere fra drøyt 20 nasjoner som deltar i mesterskapet.

Du finner mer informasjon om GT4 European Series på hjemmesiden deres

I tillegg til den europeiske serien skal Mads Siljehaug også kjøre den tyske serien, ADAC GT4 Germany, i en tilsvarende bil. Men her får nordmannen en annen teamkollega, Eike Angermayr fra Østerrike.

Dette er en sjåfør Mads kjenner godt og har kjørt sammen med før i Reiter Young Stars Team i 2017 sesongen.

I ADAC-serien inngår også det tyske Formel 4-mesterskapet, og her får Mads Siljehaug følge av en annen utøver fra Team Norway – nemlig 16-årige Dennis Hauger som kjører både tysk og italiensk F4-mesterskap i årets sesong.

Det blir med andre ord en meget hektisk sesong for flere av våre beste bilsportutøvere, og det har ikke Mads Siljehaug noe imot.

– Dette er akkurat slik jeg har drømt om det skal bli siden jeg startet med racing, og jeg skal nyte hvert øyeblikk maksimalt, konkluderer han.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: