Nissan Juke: Elske eller hate - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Elske eller hate
SPIONBILDER: Nissan Juke er en typiske elske eller hate bil. Bilen har vært ute av programmet en stund, men nå klargjøres en ny generasjon.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det var nok flere enn meg som tenkte «typisk konsept som aldri blir realisert» da de så Nissan Qazana Concept på Genève-utstillingen i 2009.

Nissan gjorde noen dristige grep på den tiden. De hadde faset ut tradisjonelle modeller som Primera og Almera og erstattet dem med crossovere – først Qashqai, og nå var altså en ny kompaktmodell på vei.

Kollega Winding-Sørensen var vel det vi kan kalle avmålt optimist etter sitt første møte med Qazana som han fikk forklart av designtopp Alfonso Albaisa

Første møte
Selv var jeg skeptisk da jeg dro til Tyskland for å prøvekjøre Juke sommeren 2010, men etter å ha gått rundt bilen noen ganger, og ikke minst, etter å ha kjørt den og sjekket ut de praktiske egenskapene, skal jeg medgi at jeg ble en smule betatt.

Spesielt likte jeg toppmodellen med 190 hester og firehjulsdrift. Uten å være overbevist om at den ville bli en salgssuksess.

De første salgsårene gjorde Juke det brukbart, og var blant Nissans tre mest solgte modeller i Norge. Totalt er det ifølge OFV registrert 2580 nye Juke på norske skilter frem til modellen ble faset ut i 2018.

Tilsvarende oppskrift
En ny modell har eksistert på ryktebørsen en god stund, men her får vi et endelig bevis for at den er under utvikling.

Bildene våre fotografer har tatt av denne prototypen viser at vi fortsatt snakker om en crossover. Og selv om den fortsatt er godt kamuflert, ser vi at de store kjørelysene og de smale hovedlyktene skal overføres til den nye modellen.

Men vi aner også en ny grill, mer i takt med nyere Nissan-modeller som f.eks. andre generasjon Leaf

Ta også en titt på Gripz Concept fra Frankfurt-utstillingen i 2017, så får du en antydning av hvordan den produksjonsklare bilen kan se ut. Fortsatt dristig, men muligens spiselig for en litt større kundegruppe.

Fremtidsrettet
Nye Juke skal bygges på alliansens CMF-B plattform som debuterte i X-Trail i 2015, og som blant annet også ligger under nylig viste Renault Clio. Det betyr en lettere, mer fleksibel konstruksjon som også er klargjort for elektrifisering.

Selv om Juke med stor sannsynlighet først lanseres med et utvalg bensin- og dieselmotorer, kan du regne med at det senere vil komme hybride alternativer, med og uten plugg, og sannsynligheten for en ren elbil er også stor.

Vi får vente på flere detaljer til nye Juke trer ut i offentlighetens lys – trolig i løpet av andre halvår slik at den er klar for lansering som 2020-modell.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: