Toyota : Ny Yaris blir kortere og lavere - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Ny Yaris blir kortere og lavere
Nå kommer Toyota Yaris i ny drakt og på ny plattform.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er duket for en ny generasjon av Toyota Yaris. Den japanske bilprodusenten sier at Yaris er «designet for å møte de stadig større utfordringene i et urbant dagligliv».

Nye Yaris er kortere, bredere og lavere enn dagens modell.

Toyota New Global Architecture (TNGA) anvendes for første gang i en kompaktbil. I Yaris er det det den nye GA-B-plattformen som ligger i bunn. Den skal ifølge Toyota sørge for kjøreglede og sikkerhet i en stilfull og praktisk innpakning.

- Sikreste kompaktbil
Bilen er bygget for å være den sikreste kompaktbilen i verden. Det hevdes at den vil ha segmentledende sikkerhet takket være betydelige fremskritt i både aktive og passive sikkerhetssystemer.

Avanserte førerassistansesystemer inkluderer intelligent, adaptiv cruisekontroll, som fungerer helt opp til topphastigheten, og kjørefeltassistenten man kjenner fra nylig lanserte Toyota-modeller som Corolla. Alle disse funksjonene er standard i nye Yaris.

4. generasjon hybridsystem
Yaris er utstyrt med fjerdegenerasjons hybridsystem med en TNGA 3-sylinders motor. Det rapporteres om 15 % økning i kombinert kraft og mer enn 20 % økning i drivstoffeffektivitet

Det 1,5-liters Hybrid Dynamic Force-systemet er avledet fra de større 2,0 og 2,5-liters-systemene som ble introdusert i nye Corolla-, RAV4- og Camry-modellene og som er utviklet med samme fokus på komponentstørrelse og vekt i søken etter stadig bedre drivstoff- og utslippseffektivitet.

Nye Yaris vil også være tilgjengelig med 1,5 og 1,0-liters tresylindrede bensinmotorer i utvalgte markeder, men her hjemme er det hybrid-versjonen som skal selges.

Europeisk
Nye Yaris vil fortsatt produseres i Europa. Over 300 millioner euro er investert i Toyotas produksjonsvirksomhet for å tilrettelegge for GA-B-basert bilproduksjon.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: