Hyundai Kona Electric: Gunstigere priser på Kona - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Gunstigere priser på Kona
Hyundai lanserer en oppdatert Kona electric med enda gunstigere priser. Modellen har fått flere viktige produktoppdateringer som kundene etterspør, nye utstyrsnivåer og kortere leveringstid.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Hyundai Kona electric har ifølge produsenten vært en formidabel suksess, og både i Norge og Europa har etterspørselen langt overgått enhver forventning. Hittil i år er det ifølge OFV registrert 2975 nye Kona mens det i 2018 kom 1000 biler på norske veier.

Bilens suksess kan tilskrives flere ting, og kombinasjon av rekkevidde, pris, design og utstyr har appellert til en omfattende og allsidig kundegruppe.

Nå oppgraderes modellen, og nedsatte priser vil gjøre bilen enda mer attraktiv.

– Vi lytter til våre kunder, og fra modellår 2020 får Hyundai Kona electric en rekke viktige utstyrsoppdateringer som gjør dette til en enda mer komplett elbil. Mulighet for raskere lading, mer komfort, tilkoblede tjenester og et smartere brukergrensesnitt er sentralt for oppgraderingene, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Kona electric får fra neste modellår 11kW-trefas ombordlader som tilvalgsmulighet, slik at man kan lade bilen enda raskere hjemme.

Ved å komplimentere dagens 7,2kW-enfas ombordlader med denne reduserer man ladetiden med opptil 23 prosent fra minimum 9 timer og 35 minutter, til minimum 7 timer og 25 minutter. Dermed er de 449 kilometerne med rekkevidde enda raskere tilgjengelig enn før.

– Enda raskere hjemmelading bidrar til å gjøre Kona electric mer attraktiv for stadig flere. Dette er en bil som leverer på rekkevidde, og som går mye lenger enn det meste annet. Kona har fordelen av god plass til fire personer, og med takrails har aktive familier gode muligheter til å få med seg det de trenger av utstyr, sykler eller ski på ferietur, sier Knudsen i Hyundai.

I tillegg får bilen Hyundais helt nye infotainmentsystem med 10,25-tommers skjerm og navigasjon, som har full støtte for telemetri med Bluelink® og eCall. Med Bluelink® kan man enkelt styre funksjoner som klimaanlegg og dørlåser fra smarttelefonen.

Kona electric-eiere vil i tillegg kunne starte og slå av motoren fra Bluelink®-appen. Man kan naturligvis også sjekke batteristatusen fra smarttelefonen sin, så vel som å styre lading og eventuelle planlagte ladeperioder.

Oppdaterte Kona electric er også Hyundais andre modell som lanseres med eCall, og følger dermed nye Ioniq electric.

Nødanropssystemet eCall sørger for at bilen automatisk ringer 112 om airbagene løses ut. Man kan også gjøre et nødanrop manuelt via en knapp i takkonsollen.

Viktig informasjon om bilen, tidspunkt for ulykken, hvilken retning man kjørte i, og om airbager eller andre trykksensorer er utløst, sendes automatisk til nødetatene.

I tillegg til disse tjenestene er Hyundai Live inkludert i biler med navigasjonssystem. Med Hyundai Live har man alltid tilgang til oppdatert informasjon om ladepunkter og ladestasjoner, trafikk, fotobokser (der dette er tillatt), parkering, forhandlere i nærheten, vær, samt live interessepunktsøk.

Som om ikke det var nok får navienheten støtte for skybasert talestyring på seks språk. Støtte for Android Auto og Apple CarPlay er standard uansett om man har navigasjon eller ikke, og bilen har støtte for multi-bluetooth hvor flere telefoner kan være tilkoblet samtidig.

Kutter leveringstiden
Samtidig med introduksjonen av oppdaterte Kona electric lover Hyundai at leveringstiden på modellen er kuttet med 75 prosent. Bestiller man en Kona electric i dag, kan man forvente en leveringstid på 6 til 8 måneder.

Denne situasjonen er igjen ventet å bedres kraftig i løpet av første halvår 2020, med god tilgang til bil fra sommeren.

Nye utstyrsnivåer, lavere startpris
Som et ledd i å demokratisere elbiler med lang rekkevidde utvider Hyundai tilbudet av Kona electric med to nye utstyrsnivåer. Dette gjør at bilen blir rimeligere enn noen gang, med en startpris på kun 299.000 kroner inkludert utstyr som ryggekamera, 17’’ lettmetallfelger og 7 tommers infotainment med Apple CarPlay og Android Auto.

De to nye utstyrsnivåene får navnene Life og Trend, der førstnevnte er en attraktiv innstegsmodell, mens sistnevnte er et godt utstyrt alternativ med blant annet Bi-LED hovedlys, parkeringssensorer og sotede vinduer på toppen av alt man får i Life.

Utstyrsnivået Teknikk skifter samtidig navn til Premium, og Kona electric blir dermed første modell ut med ny utstyrsstrategi fra Hyundai Motor Norway.

Premium inkluderer alt utstyr, og som før er skinnseter og soltak tilgjengelige som tilvalg på Premium. Det nye infotainmentsystemet på 10,25 tommer med Bluelink og navigasjon, samt oppvarmet baksete følger også dette utstyrsnivået, og det er kun på Premium man kan velge trefas ombordlader på 11kW.

Salget av oppdaterte Kona electric starter 15.11.2019.

Prisliste oppdaterte Hyundai Kona electric:

Life

kr 299.000

Trend (tillegg til Life)

kr 16.000

Premium (tillegg til Trend)

kr 30.000

Skinninteriør (krever Premium)

kr 10.000

Soltak og LED-interiørbelysning (krever Premium og skinninteriør)

kr 10.000

Ombordlader (tilvalg, krever Premium)

kr 5.000

Frakt og leveringsomkostninger tilkommer til oppgitte priser, og kan variere. Veiledende frakt og leveringsomkostninger levert Drammen er 10.900 kroner.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: