Seat : Her er Seat El-born - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Her er Seat El-born
SPIONBILDER: Dette kan bli modellen som for alvor setter Seat på kartet i Norge.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Også Seat er i full gang med elektrifiseringen, og første modeller ut er Mii Electric og Tarraco plug-in hybrid

Den kompakte elbilen ble revet bort i rekordfart da importøren gikk ut med et supertilbud før jul, men det er først når el-Born kommer på markedet om et års tid det virkelig blir vind i seilene for det spanske medlemmet av Volkswagen-familien.

Vi møtte El-Born som konseptbil på fjorårets Genève-utstilling. Med tiltalende design og «riktige» data ble den meget godt mottatt.

Selv om Seats designavdeling har utviklet bilen som er oppkalt etter en forstad til Barcelona, har de måttet holde seg innenfor begrensede rammer. El-Born er nemlig en nær slektning av Volkswagen ID.3 som mange nordmenn går og venter på

Selv om bilen er godt kamuflert kan vi se at den ligner sin tyske fetter, samtidig som den drar med seg designtrekk fra konseptbilen. De harde karosseridelene blir nok så å si identiske, så det er primært myke deler og lykter som vil skille dem eksteriørmessig.

Foreløpig har vi ikke fått bilder av interiøret, men vi kan anta at det blir skjermbasert og ganske likt det vi finner i ID.3.

Volkswagen har antydet at utvendige mål blir omtrent som på en Golf, mens bilen innvendig er på størrelse med storebror Passat.

Volkswagen vil tilby ID.3 med tre alternative batteripakker på 45, 58 og 77 kWt, og den største gir en potensiell rekkevidde på inntil 550 kilometer etter WLTP-syklusen. Og selvsagt kan den hurtiglades slik at du fyller batteriene til 80 prosent på rundt en halvtime.

Motoren driver bakhjulene og har en effekt på 204 hestekrefter og et dreiemoment på 310 Newtonmeter – nok til en toppfart på 160 km/t.

Seat har lovet å presentere El-Born i løpet av 2020 som andre modell ut på den nye MEB-plattformen. Selv om bilen er utviklet i Spania skal den bygges ved VW Gruppens nye elbilfabrikk i Zwickau sammen med ID.3 og flere kommende modeller.

Tør vi håpe på en startpris på under 300.000 kroner?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: