Jeep Wrangler: Stort og ladbart fra Jeep - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Stort og ladbart fra Jeep
Jeep avslører detaljer om sin ladbare Wrangler og viser et konsept som staker ut kursen for en kommende Wagoneer.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Allerede under vår første prøvekjøring av nye Wrangler i 2018 ble det røpet at modellen på et senere tidspunkt skulle komme som ladbar hybrid.

Nå avslører Jeep detaljer om plug-in versjonen som kommer på markedet i 2021.

Som sine mindre søsken, Renegade og Compass, får den tilleggsbetegnelsen 4xe. En 2,0-liters bensinmotor og to elmotorer sørger for en samlet effekt på 375 hestekrefter og maks dreiemoment på 637 Newtonmeter.

Et batteri med kapasitet på 17 kWt er plassert under baksetet, men Jeep oppgir en relativt beskjeden elektrisk rekkevidde på bare 40 kilometer.

Men det som antagelig er viktigst for menigheten er at Jeep lover fremkommelighet helt på linje med det du finner i de øvrige Wrangler-modellene.

(saken fortsetter)

Den andre nyhetene fra Jeep er den største – i alle fall i fysiske mål. Grand Wagoneer Concept ser nærmest gryteklar ut, så det skjer neppe store endringer i karosseri og utforming når den i løpet av et par år finner veien til samlebåndet.

Dette er en bil som selv amerikanerne definerer som full-size SUV. Den skal slåss i det øverste luksussegmentet og Jeep antyder en prislapp på inntil 100.000 dollar for en fullspekket modell. Det er langt over prisnivået Jeep normalt opererer på.

For å rettferdiggjøre prislappen har de utstyrt konseptet med et McIntosh lydanlegg med 23 høyttalere og 24-kanals forsterker. Videre har den 24-tommers hjul og skjermer en masse både foran og bak.

Jeep er sparsomme med tekniske detaljer, men de antyder at konseptet er utstyrt med en plug-in hybrid drivlinje så du kan ferdes takløst og nærmest lydløst i naturen.

Vi får håpe de finner en smartere måte å pakke batterier på slik at Wagoneer får vesentlig lengre elektrisk rekkevidde enn Wrangler. Men uansett er nok dette en SUV av et kaliber som har meget begrenset interesse på vårt kontinent.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: