Honda Civic: Forsmak på ny Civic - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Forsmak på ny Civic
Honda i USA har gitt oss en forsmak på neste generasjon Civic. Modellen som er nærmest usynlig på den norske registreringsstatistikken er blant de mest populære biler i USA.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Nå vet vi at det er de store pickupene og SUV-ene som dominerer i USA, så vi må ganske langt ned på topp10-listene før vi finner det amerikanerne definerer som «bil».

Men der er det Toyota og Honda som sloss om de beste plassene med henholdsvis Camry / Corolla, og Civic / Accord. Drøyt 325.000 Civic ble resultatet der i fjor, omtrent det samme som året før.

Nå presiserer Honda at bilen de gir oss et glimt av nå er en prototyp, men det er liten tvil om at denne blir glattere og mer konvensjonell enn dagens modell. Nå skal det legges til at modellene som selges i USA ikke har det ekstreme uttrykket «våre» biler har

Siden det primært er sedan som gjelder i statene er det den varianten de viser frem først, men de forteller at det etter hvert også kommer en hatchback. Og selvsagt enda lengre frem en ny Type R.

Men vi mistet stasjonsvognen ved siste generasjonsskifte i Europa, mister amerikanerne nå den todørs coupéen en del har foretrukket der. Stadig færre tydeligvis.

Nye Civic skal baseres på en modifisert utgave av den eksisterende plattformen. A-stolpene er trukket noe bakover i den hensikt å gi føreren bedre oversikt, og bilen har et lavere panser enn forgjengeren.

(saken fortsetter)

Personlig syns jeg bilen slik den vises her har mye til felles med Audi A3 sedan, noe som understrekes av de nye baklyktene.

Innomhus finner vi digitalt instrumentpanel og en 9-tommers berøringsskjerm for infotainment.

Honda snakker ikke tekniske data i denne omgangen, men amerikanske medier forventer tilsvarende drivlinjer som i dagens modell, noe som innebærer 1,5- og 2,0-liters turbo firere med effekt i området 200-300 hestekrefter.

I Norge selges Civic med 1,0-liters turbo på 126 hk, og som Type R med 2,0-liter og hele 320 hk.

Nye Civic sedan skal være i amerikanske showroom i løpet av våren som 2022-modell, og 5-dørsutgaven og de sintere versjonene vil følge senere. Ikke et ord om Europa foreløpig.

Ifølge Honda er dette 11. generasjon Civic etter at den første ble lansert i USA i 1973. Siden den gang er det solgt 12 millioner bare på dette kontinentet.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: