Renault : Nye modeller i kø hos Renault - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Nye modeller i kø hos Renault
RENDERINGER: Renault Kadjar har vært på markedet siden 2015 og er dermed moden for et generasjonsskifte. Nå er det bekreftet at den også får nytt navn.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Austral skal nykommeren hete når den debuterer om et års tid, men det skal nok mer til enn et nytt navn for å blåse liv i en modell med meget beskjedent salg sammenlignet med franske og tyske konkurrenter.

I Norge er det ifølge OFV registrert 904 nye Kadjar siden lanseringen i 2015, og hittil i år viser statistikken kun 12 stykker – en halvering fra samme periode i fjor.

I Norge er elbilen Zoe selve bærebjelken for Renault, men også den har en svært dårlig utvikling i et marked der utvalget av elbiler har økt betydelig de siste årene. 753 Zoe hittil i år er en reduksjon på 66 prosent fra samme periode i fjor.

Vi vet at elektrifiserte drivlinjer er alfa og omega for å lykkes i vårt marked, noe nye Captur er et godt eksempel på. Bilen ble i fjor lansert som ladbar hybrid, og det har ført til 580 registreringer hittil i år – en tredobling fra samme periode i fjor.

Det er lett å skjønne at den norske Renault-organisasjonen gleder seg til lanseringen av nye Megane E-Tech Electric til våren – en moderne elbil med de egenskaper som skal til for å bli en norsk suksess.

Nykommeren Austral blir som forgjengeren Kadjar i utgangspunktet en bil med fossile drivlinjer. Men trolig vil den også komme som ladbar hybrid, og det kan gjøre modellen mer attraktiv i Norge og en del andre markeder hvor det er lønnsomt å kjøre miljøvennlig.

I format blir Austral ikke ulik Kadjar med en lengde på rundt 4,5 meter. Den skal bygges på samme CMF-C plattform som Nissan Qashqai, og det gir mer innvendig plass og praktiske egenskaper.

I tillegg får den et moderne interiør med digitale instrumenter og infotainment-system med berøringsskjerm.

Vår illustratør ser for seg hvordan Austral kan se ut i ulike farger, og han har også skissert bilen i en coupé-versjon.

En annen storselger for Renault internasjonalt er Scenic – en tidlig flerbruksbil som opprinnelig startet som en Megane-variant. Dersom Megane E-Tech Electric blir den suksessen Renault håper, ligger nok en ny Scenic elbil i løypa også.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: