Opel Manta GSe ElektroMOD

Opel Manta GSe ElektroMOD

Opel Manta GSe ElektroMOD

Opel Manta GSe ElektroMOD

Opel Manta-e designskisse

Opels elektriske tidslinje

Opel-direktør Michael Lohscheller

Opel blir helelektrisk

Opel melder at de fra 2028 kun vil selge elbiler i Europa. Dessuten vekker de til live en klassisk modellbetegnelse.

Publisert Sist oppdatert

– Fra 2028 vil Opel kun tilby elektriske biler i Europa. Dette er nok en bekreftelse på Opels dedikasjon til elektrisk mobilitet, sa Michael Lohscheller under Stellantis EV Day 2021.

I tillegg blir Opel lansert i verdens største bilmarked, Kina – også der som et helelektrisk merke.

– Vi har lovet at Opel skal bli et internasjonalt merke, og Kina er det største bilmarkedet i verden. Det vil være et viktig bidrag til videre lønnsomhet.

Klassiker vekkes til live
Opel-sjefen lovet også at de vil gjenskape folkesportsbilen Manta etter den fantastiske responsen som har kommet på Opel Manta GSe ElektroMOD.

– Manta er et ikon i Opel-historien, og en inspirasjon for fremtiden. Vi vil sette nye Opel Manta i produksjon – helelektrisk så klart, lovet Lohscheller.

Dermed blir Manta GSe ElektroMOD mer enn bare mimring tilbake til det Manta A var på 70-tallet. Den har allerede inspirert Vizor-designet som kommer på alle Opel-modeller fremover, og i løpet av noen år kommer en helt ny Manta-e på markedet.

Opel står midt i en omfattende elektrifisering. Allerede i løpet av inneværende år vil merket ha ni elektrifiserte modeller, hvorav en ladbar brenselcelleversjon av Vivaro-e.

Neste store milepæl er i 2024 – da alle Opel-modeller vil ha en elektrifisert versjon.

Nye plattformer fra Stellantis
Fremtidens elektriske Opel-modeller vil være basert på disse nye elbilplattformene fra Stellantis:

  • STLA Small med en rekkevidde på opptil 500 kilometer
  • STLA Medium med en rekkevidde på opptil 700 kilometer
  • STLA Large med en rekkevidde på opptil 800 kilometer
  • STLA Frame – for rammebiler – også med en rekkevidde på opptil 800 kilometer.

Plattformene vil leveres i kombinasjon av tre forskjellige elektriske drivlinjer der motor, girkasse og inverter er samlet i én enhet. Den nye drivlinjen kan tilpasses både for- bak- og firehjulsdrift.

I kombinasjon med disse plattformene vil det komme batterier med høy energitetthet, og Opel lover klasseledende ytelser både på effektivitet, rekkevidde og ladehastigheter.

– Den nye strategien til Opel er selvsagt helt perfekt for det norske markedet, vi gleder oss til å vise frem resultatet av satsingen. Først ut er nye Astra som vises neste uke, sier Reidar Holtedahl, merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen.

Vi kommer tilbake med mer informasjon etter avdukingen.

Powered by Labrador CMS