BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2

Ny BMW M2

Kompakt kjøreglede i ny tapning

Andre generasjon av den kompakte sportsbilen byr på en klassisk BMW M-oppskrift for ren kjøreglede: Rekkesekser under panseret, bakhjulsdrift og manuelt gir.

Publisert

Første generasjon BMW M2 ble lansert i 2015 og nærmere 60.000 eksemplarer ruller nå rundt på verdens veier. I Norge er det ifølge OFV registrert 176 nye M2 i samme periode der toppåret var 2017 med 85 biler. Våren 2023 lanseres den helt nye generasjonen.

Familietradisjoner

– Kompakte biler med ren kjøreglede i høysetet er en stor del av BMW sitt DNA. Fra historiebøkene kan man nevne legendariske BMW 2002 turbo fra 1973 og ikoniske BMW 1M Coupé fra 2011. Første generasjon BMW M2 er gjennom alle sine år hyllet for bilens arketypiske kjøreegenskaper. Med andre ord så ligger lista høyt når vi til våren lanseres en ny generasjon BMW M2, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør BMW Group Norge.

Kompakte dimensjoner med tilpasset drivlinje- og chassisteknologi fra M3/M4 er kjernen for andre generasjon BMW M2.

Sammenlignet med storebrødrene er den den 214 mm kortere og har en 110 mm kortere akselavstand. Samtidig har den en betydelig bredere sporvidde enn en ordinær 2-serie Coupé.

Turtallsvillig

Under panseret ligger en treliters, turtallsvillig rekkesekser på 460 hk. Maks dreiemoment på 550 Nm er tilgjengelig i store deler av turtallsregisteret. Kreftene finner veien til bakhjulene via en 8-trinns automatgirkasse, eller en 6-trinns manuell girkasse dersom man ønsker det. Begge girkassene er optimaliserte for raske og sportslige girskift.

Sprinten fra null til 100 km/t gjøres unna på henholdsvis 4,1 og 4,3 sekunder. Toppfarten er begrenset til 250 km/t, men kan heves til 285 km/t dersom man velger M Driver’s package. Da får man også med en dag med kjøretrening hos BMW M Driving Experience.

– For puristene, hvor samspillet mellom bil og sjåfør er selve essensen av kjøreglede, er det selvsagt stas å kunne tilby en sportsbil med manuelt gir i 2023. Det er ikke alle bilprodusenter forunt å kunne by på slik rosin i pølsa i lengre, sier Tegneby videre.

Detaljer og godlåt

Den distinkte karakteren til bilen manifesterer seg også i den uttrykksfulle eksteriørdesignen. Fronten domineres av den rammeløse nyregrillen og de store luftinntakene, pakket inn i nesten rektangulære konturer.

Sett skrått og fra siden, ser man tydelig forhøyningen på panseret, de brede og markante hjulbuene og sideskjørtet. Hekken domineres av både tydelige linjer – og ikke minst de fire eksoshalene. Sportseksosanlegget sørger også får at bilen får et herlig lydbilde.

Bilen ruller på 19-tommers hjul foran og 20-tommere bak. Samme dimensjoner som hos BMW M3/M4. Et annet element fra storebrødrene er de tilgjengelige M karbon bøttesetene som setter sitt særegne preg på både kjøreopplevelsen og interiøret. De gir også en vektbesparelse på 10,8 kg.

Lett å tilpasse

Videre finner man også en rekke M spesifikke innstillinger for motor og chassis som man kjenner fra andre BMW M-modeller i det nye operativsystemet. Det kan enkelt veksles mellom ulike innstillinger gjennom knapper og funksjoner på rattet, eller så kan de også betjenes fra den buede infoteinmentskjermen som strekker seg over dashbordet.

– De første bilene ruller ut på veien i april 2023 og norske forhandlere vil åpne for bestilling om kort tid. Med dagens avgifter, vil vår nye kompakte kjøremaskin få en startpris på 1.080.900 kroner.

– Sammen med nye BMW M3 Touring, vil M2 være levende bevis på at BMW også kan by på opplevelser for de med noen dråper bensin i blodet, når hverdagen i stor grad er elektrisk, avslutter Tegneby.

Powered by Labrador CMS