Callum Design eVITA

Callum eVITA:

Med rullestolbrukere i tankene

Det er mulig han tenkte i disse baner, men det var åpenbart umulig å omsette dem i praksis i den tiden han var designsjef for Jaguar.

Ian Callum har gjort minneverdige Aston Martiner, og masse av det som har vært bra hos Jaguar, men tapte en intern maktkamp for noen år siden, og burde ikke være lei seg for det.

Han bygde umiddelbart opp sin egen designvirksomhet og har gjort masse der. Både betalt arbeid for store kunder, og spennende konsepter som slike som oss – som fyller spaltene med slikt – setter pris på.

Han lot for eksempel en av sine nærmeste Jaguar-medarbeidere, Julian Thomson, som også fulgte med ned i dragsuget, bygge en batteribil mens han ventet på at den nye arbeidsplassen sin skulle bli ferdig

Bedre liv

Han er nå sjef for GM design Europa – GMs gevinst, Jaguars desiderte tap.

Og Callum har vist oss en rekke spennende konseptbiler, blant annet en skikkelig crossover – en terrengbil i smoking

Hans siste forslag kaller han eVITA.

Det er simpelthen en batterielektrisk bil som du og jeg og hele familien godt kunne funnet oss til rette i – men der hovedideen er at den skal være tilpasset rullestolen.

Bare i Storbritannia er det 34.000 potensielle brukere av en bil som sømløst kan kombineres med en rullestol.

Veldig ofte, sier Callum, når man ser på tilsvarende løsninger, viser de et kompromiss mellom rullestolbrukbarheten og generell effektivitet og komfort.

Han påstår han har knekt alle kodene med denne bilen.

Columbiegg

Uansett om primærbrukeren bare kjører vognen inn og blir transportert som en passasjer, eller om han skal frem til førerplassen og kjøre selv, er adgangen enkel. Og uansett konfigurasjon vil det alltid være plass til mer enn en passasjer i full komfort.

Det er ikke noe statisk ved denne pakken, sier Callum. Det MÅ ikke være rullestol ombord. Den er like godt egnet til storby persontransport, eller last mile vare-leveranser.

Han legger spesiell vekt på at interiøret er konstruert som en helhet, riktignok med muligheter for fleks.

– Noe av det vi bemerket mest da vi gjorde forundersøkelsene, sier Callum, – var hvordan rullestolvennlige bilers interiør skranglet og knaket fordi alt var konstruert for å tilby fleksible alternativer.

– Vi har lagt meget stor vekt på at komforten ikke skal være dårligere enn i en premium personbil. Ingen grunn til at våre rullestolbrukere skal ha dårligere tilbud enn resten av verden.

Callum Design eVITA
Callum Design eVITA
Callum Design eVITA
Callum Design eVITA
Callum Design eVITA
Callum Design eVITA
Callum Design eVITA
Callum Design eVITA
Powered by Labrador CMS