NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9
NIO EP9

Elbil-rekorder fra NIO

Herlig med bilprodusenter som ikke nøyer seg med å delta i statistikk-på-papir-krigen, men som drar ut i felten og gjør noen ekte tester. NIO er blant dem.

Publisert Sist oppdatert

«Det er ikke nok å rope Hurra, man må gjøre det også» var et klokt råd jeg fikk av en vis herre en gang.

Det er mulig folkene bak NIO har hørt på det samme rådet, de er nemlig ikke blant dem som bare sitter der og hoier gjennom pressemeldinger, de drar faktisk ut og gjør ting.

Jeg vet ikke hvor mange ganger, bare i år, jeg har lest om «null til hundre på under 2,3» - ofte skryt-tekst for biler som aldri har hatt hjulene på gulvet en gang.

Les også: Rekord-elbil fra Kina

Lenge før den kinesiske NIO egentlig har vært vist offentlig, har den vært på Nürburgring, som den gjorde unna på 6.45.90. Ingen annen elektrisk bil har vært så kjapp rundt den banen.

Og da blir det liksom ikke like slitsomt å lese at den gjør null til 200 på 7,1 sekunder. Du kan på en måte begynne å tro på det.

Den andre weekenden i mars skal bilen få sin USA-debut. Det kommer til å skje i forbindelse med den enorme South to SouthWest-festivalen i Austin, Texas.

Men for å varme opp litt på forhånd lånte de Circuit of the Americas, en av de beste banene i USA, som ligger ved – nettopp – Austin.

Der fikk de rundetider på 2.11.30 – bedre enn noen produksjonsbil har klart der, noensinne.

Og så, for å la sjåføren få en liten rast, sendte de bilen uttpå i selvkjørende modus. Da de hentet den inn igjen hadde den brukt 2.40.33 på en runde, vært oppi 260 og blitt den kjappeste selvkjørende bilen der.

Da kan de godt få lov til å sende meg en ny pressemelding hvor de forteller om mer enn 1342 hk, godt over 300 km/t og en rekkevidde med litt mer normal kjøring på over 400 km.

Plutselig er det ikke bare papir-data. Jeg tror på dem, fordi NIO er blant de som tør vise hva bilen er god for i realistiske tester.

Powered by Labrador CMS