Absolutt raskeste Koenigsegg

Koenigsegg har nå laget en ny bil til eget bruk – Jesko Absolut blir deres aller kjappeste. Hvis ikke de ombestemmer seg da.

Publisert

Dette er første ferdige bilen etter preproduksjonsutgaven Jasko Attack som de viste i fjor. Nykommeren med betegnelse Graphite Grey Jesko Absolut er pyntet med oransje striper.

Bilen er utstyrt med en 5-liters twin-turbo V8 som kan levere inntil 1600 hestekrefter og 1500 newtonmeter gjennom en 9-trinns Lightspeed girkasse og skal være i stand til å nå en «uhørt toppfart». Da har de vel tenkt å sette ny rekord igjen da?

– Absolut kommer av at dette er den absolutt raskeste Koeningsegg vi noen gang kommer til å lage, sier Christian von Koenigsegg.

Det høres ut som en risikabel påstand for en mann som i årevis har levd av å sette rekorder.

– Bilen føles veldig naturlig å kjøre. På grunn av de sømløse girskiftene både opp og ned, skjer alt bare mye raskere. Ingen forsinkelser, og den oppfører seg akkurat som du ønsker, sier selskapets testfører Markus Lundh.

– Vi har brukt tusenvis av timer på CFD-kalkulasjon og vi har strømlinjeformet bilen, ikke bare med hensyn til aerodynamikk og design, men også for å oppnå maksimal stabilitet i høye hastigheter. Resultatet er en Cd-verdi på 0,278.

Graphite Grey Jesko Absolut blir en offisiell testbil for den lille svenske superbilprodusenten, så vi får nok snart flere data.

Powered by Labrador CMS