Toyota Auris X
Foto: Carparazzi©
Toyota Auris X
Foto: Carparazzi©
Toyota Auris X
Foto: Carparazzi©
Toyota Auris X
Foto: Carparazzi©
Toyota Auris X
Foto: Carparazzi©

Skal Toyota også crosse?

Med unntak av Subaru så er det primært de europeiske produsentene, anført av VW-gruppen, som har ynglet cross-modeller. Nå ser de ut til at Toyota har noe på gang.

Publisert Sist oppdatert

Bilen på bildene kan ved første øyekast se ut som en vanlig Auris pakket i tung kamuflasje, og det er ikke noe dårlig tips. Prototypen er basert på en Auris, men titter du nærmere etter vil du oppdage en del forskjeller.

Mest synlig er den økte bakkeklaringen, men man kan også se at støtfangerne er mer markante enn på den ordinære Aurisen, typiske elementer for wannabe-offroadere.

Hadde den tilhørt Volkswagen-familien hadde den fått tilnavnet Cross, men Toyota må nok finne på noe annet. De har jo ingen modeller i nisjen der biler med tilnavn som Allroad, Alltrack, Outback, Scout og XC råder grunnen.

Vi kan slå fast at bilen, om den kommer på markedet, ikke får firehjulsdrift. Det er umulig slik Auris er konstruert for å gi plass til hybrid drivlinje og batterier.

Trolig vil de vanlige Auris-motorene finne veien også til denne modellen, og det er heller ikke usannsynlig at den dukker opp som stasjonsvogn.

Auris er Toyotas suverent mest solgte modell i Norge, og tall fra OFV viser at den ligger som nummer tre på registreringsstatistikken etter en suveren Golf og Norges-fenomenet Tesla, og noen få biler foran et annet Norges-fenomen, Nissan Leaf.

Den store majoriteten av de norske bilene er hybride, og Auris har i stor grad tatt over for Prius.

Powered by Labrador CMS