Sideswipe

Sideswipe

Sideswipe

Sideswipe

Sideswipe

Sideswipe

Sideswipe

Sideswipe

Sideswipe

Sideswipe

Transformers

Transformers

Transformers

Transformers

Transformers

Transformers

Transformers

Transformers

Corvette-konsept som filmstjerne

Historien er at da Michael Bay, regissør av den nye Transformer II-filmen, tok en tur til GMs konsept-garasje, fant han denne. Så skal den bli Sideswipe i "Transformers, Revenge of the Fallen".

Publisert Sist oppdatert

Alle de nye GM-bilene som skal ha stjerneroller i denne filmen, dukket plutselig opp da bilutstillingen i Chicago åpnet sine dører.

Der heter de ikke biler, forresten, der heter de Autobots, og du vil også møte Bumblebee som er en Camaro, Jolt, som er en utgave av den kommende Volt, Skids er film-modellen av den koreanske Beat (som skal hete Spark i USA i 2010) og lille Trax, også et Korea-konsept, skal bli Autobot Mudflap. Steven Speilberg er forresten med blant produsentene.

Men det er Sideswipe som er den mest spennende. For med sin klare 1959 Stingray-racer inspirasjon, og med bakruta fra split-window utgaven fra ’63, ser den ut som meget mer enn noe som bare skal gjemmes bort.

På mange måter er dette nesten samme situasjon som Citroën GT, den var utviklet for et dataspill, men ble vist i full størrelse. Med det resultat at Citroën står i fare for å miste ansikt dersom de ikke utvikler den til den eksklusive superbilen den kunne vært.

Etterlengtet

Og her har Corvette en fremtidsinnretning som Corvette-entusiaster har etterlyst lenge. Det er ikke sagt et ord om hvem som har tegnet den (skulle jeg tippe, ville jeg sagt at det var litt Kip Wasenko her og der) eller når eller hvorfor, men særlig bildene fra hekksiden tyder på at Simon Cox, i sitt skunk-studio i Birmingham, har vært inne i dette prosjektet også.

Det er noe med de Lambo-rette linjene som forteller om de siste årenes Cadillac-prosjekter, og de er helt klart hans. Eller det er noen i Tech Center i Warren, Michigan, som har fanget opp signalene fra Cox.

Det eneste Ed Welburn har sagt så langt er at ”Her har vi utforsket grensene for Corvette. Når jeg setter mine kreative team i gang med noe som ikke har klare rammer, hjelper det oss til å flytte påståtte sannheter og får studert kjente prosjekter fra helt nye vinkler”

Og når de bestemmer seg for å vise dem frem, kunne han føyd til, ”er det for å høre hva dere der ute syns”.

Spør han meg så syns jeg ja. Definitivt ja!

Powered by Labrador CMS