KTM X-Bow GTX
KTM X-Bow GTX
KTM X-Bow GTX
KTM X-Bow GTX
KTM X-Bow GTX
KTM X-Bow GTX
KTM X-Bow GTX
KTM X-Bow GTX
KTM X-Bow GTX
KTM X-Bow GTX
KTM X-Bow GTX
KTM X-Bow GTX
KTM X-Bow GTX
KTM X-Bow GTX
KTM X-Bow GTX
KTM X-Bow GTX

Mer muskler i ny X-Bow

KTM er primært kjent for tohjulinger, men siden 2008 har de også produsert en bil, X-Bow. Nå kommer den i ny innpakning med vesentlig mer krefter.

Publisert Sist oppdatert

KTM X-Bow er i utgangspunktet en meget åpen sportsbil som vi første gang møtte i 2009. Men den er også flittig benyttet innen motorsport hvor den konkurrerer etter det internasjonale GT4-regelverket.

En nordmann som kjenner racing-versjonen bedre enn de fleste er Mads Siljehaug som i en årrekke har kjørt mesterskap i både Europa og USA i en X-Bow som fast sjåfør hos selskapet som bygger løpsbilene, Reiter Engineering. Han er også sentral i utviklingen.

Nå lanserer selskapet en helt ny KTM X-Bow GTX som er vesentlig mer ekstrem. Ja, faktisk så ekstrem at du ikke får skilter på den. Den er tiltenkt profesjonelle og amatører (med tykk lommebok) som vil hygge seg på bane.

Utstrakt bruk av karbon har fått vekten ned i 1048 kg, og når de legger en blodtrimmet 2,5-liters femmer fra Audi bak ryggen til sjåføren blir det rå egenskaper. Motoren yter 530 hester og har et dreiemoment på 650 Newtonmeter. 1,98 hk per kilogram gir garantert skyv!

Kreftene sendes til bakhjulene gjennom en 6-trinns sekvensiell girkasse fra Holinger, og denne er i stand til å håndtere inntil 1000 Newtonmeter om man skulle ønske å hente enda mer ut av motoren.

Takket være en 120-liters sikkerhetstank hentet fra Formel 3 lover KTM at du kan kjøre vesentlig lengre enn konkurrentene på «trackdays» og i langdistanseløp.

Interiøret er ribbet for alt av komfort, føreren sitter i et Reacro-sete i karbon-kevlar med 6-punkts belter. Fra rattet styres en rekke funksjoner, som den elektriske servostyringen, den justerbare traction-kontrollen og ABS-bremsene.

Føreren sitter trygt i en monocoque hentet fra F3 i kombinasjon med bur godkjent for GT-racing. Sidespeilene er erstattet med små videokameraer – ett av flere elementer som skal sørge for best mulig aerodynamikk.

Legg også merke til den store hekkspoileren og den avansert diffuseren som skal sørge for maksimalt marktrykk i høye hastigheter. Fronten har minimalt med bakkeklaring og store luftinntak for kjøling av effektive bremser som også er tilpasset langdistanseløp.

Bilen kan tilpasses det internasjonale GT2-reglementet der også Porsche og Audi tilbyr sine versjoner av henholdsvis 911 og R8.

Prisen startet på 230.000 euro for en KTM X-Bow GTX, og de første kunder skal få bilen levert innen jul.

Powered by Labrador CMS