Dennis Olsen i DTM
Foto: Porsche
Dennis Olsen i DTM
Foto: Porsche
Dennis Olsen i DTM
Foto: Porsche
Dennis Olsen i DTM
Foto: Porsche
Dennis Olsen i DTM
Foto: Porsche
Dennis Olsen i DTM
Foto: Porsche
Dennis Olsen i DTM
Foto: Porsche
Dennis Olsen i DTM
Foto: Porsche
Dennis Olsen i DTM
Foto: Porsche
Årets DTM-førere og biler
Foto: Porsche

Første nordmann i DTM

Dette gleder jeg meg til – førstkommende helg sparkes en ny DTM-sesong i gang i Portimao i Portugal. For første gang med Porsche og en nordmann på startstreken. Du kan følge begivenheten live.

Publisert Sist oppdatert

DTM startet som en ren tysk serie på 1980-tallet, og har for det meste dreid seg om Audi, BMW og Mercedes opp gjennom årene – litt til og fra for de ulike merkene. De har etter hvert også beveget seg utenfor Tysklands grenser, og regelverket har endret seg utallige ganger.

Fra 2020 ble serien åpnet for biler som tilfredsstilte FIAs GT3-krav. Det åpnet muligheten for mange til å bli med, og når Porsche nå gjør sin historiske entre skal de konkurrere mot team fra fem merker – Audi, BMW, Mercedes-AMG, Ferrari og Lamborghini.

Hele 29 førere stiller til start i helgen, og en av dem er altså vår norske Porsche-fører Dennis Olsen. Han skal kjøre bil nr. 94 for det München-baserte teamet SSR Performance hvor han får belgiske Laurens Vanthoor som teamkollega.

Hver løpshelg består av to frie treninger, to kvalifiseringer a 20 minutter og to løp som strekker seg over 55 minutter med obligatoriske depotstopp og dekkskift. Du finner tidsplan på dtm.com.

Jeg gleder meg virkelig til å se Dennis Olsen i mann-mot-mann aksjon igjen etter hans imponerende innsats i Carrera Cup Deutschland og Porsche Super Cup for noen år siden. Og han gleder seg tydeligvis selv også.

Samleside: Du finner godt over 100 artikler på vår samleside: www.bilnorge.no/dennisolsen

– Jeg blir en av de første Porsche-førerne og den aller første nordmann i DTM, så det er moro å skrive seg inn i historiebøkene. Vi har forberedt oss best mulig for alt vi skal gjennom, strukturen på teamet, prosessene på og utenfor banen, optimale depotstopp, sier Dennis.

– Det er helger vi blir sterke og helger det ikke går like bra. Det viktigste er å være konsistente og score mest mulig poeng gjennom hele sesongen. Alt er nytt for oss i Portimao, men vi har benyttet testen til å redusere muligheten for overraskelser. Jeg tror vi kan hevde oss i toppen.

DTM-kalenderen for 2022

29.04. – 01.05. Portimão (Portugal)

20.05. – 22.05. Lausitzring (Germany)

17.06. – 19.06. Imola (Italy)

01.07. – 03.07. Norisring (Germany)

26.08. – 28.08. Nürburgring (Germany)

09.09. – 11.09. Spa-Francorchamps (Belgium)

23.09. – 25.09. Spielberg (Austria)

07.10. – 09.10. Hockenheim (Germany)

Powered by Labrador CMS