En helg i Porsches tegn

Den internasjonale Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer til Norge og Rudskogen i helgen. Dit kommer også to av Norges fremste førere som representerer hver sin gren.

Publisert Sist oppdatert

Andreas Mikkelsen, en av verdens beste rallyførere de siste sesongene, er spesielt invitert gjestefører. Det er også Porsche Junior Dennis Olsen, som leder den tyske Carerra Cup’en etter fire løp og ligger nummer to i Porsche Supercup.

– Det er en stor ære for Porsche at Andreas Mikkelsen prioriterer å kjøre et løp i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Det kommer til å bli en tøff utfordring i en ganske annen type racing, men jeg er overbevist om at Andreas vil hevde seg også på asfaltbanen, uttaler Morten Scheel, administrerende direktør for Porsche i Norge. – Det blir dessuten utrolig spennende å se ham opp mot Dennis Olsen og resten av feltet.

Mikkelsen, som kjørte Audi TT Cup som gjestefører under DTM på Hockenheim i 2016, ser frem til å få gjøre et nytt racinginnhopp.

– Når noen ringer og spør om man vil kjøre Carrera Cup, så sier man ja! Fantastisk morsomt å kunne få lov til å konkurrere i en Porsche på bane. Selvsagt gleder jeg meg, sier den sporty motorsportutøveren.

Andreas har ikke takket ja til gjesteførerplassen bare for å delta, han har definitivt høyere ambisjoner.

– Jeg er alltid klar for å konkurrere, så jeg kommer til å gjøre det jeg kan for en bra plassering, selv om det antagelig kommer til å bli krevende. Blant konkurrentene finnes det jo mange førere som har vesentlig mer erfaring og kunnskap om dette enn hva jeg har, sier han. Sist Andreas Mikkelsen konkurrert i Norge var Rally Finnskogen i 2013.

Det er ikke bare Andreas Mikkelsen som skal konkurrere på Rudskogen i helgen. Dennis Olsen kommer nemlig til å sitte i førersetet på Porsches andre gjestebil under arrangementet i Carrera Cupen.

– Det er faktisk første gang jeg skal konkurrere med bil i Norge. Jeg har kun kjørt gokart hjemme tidligere, sier 21-åringen Dennis Olsen som i 2016 ble tatt ut til Porsche Motorsports juniorprogram.

Carrera Cup Scandinavia startet i 2004 og ligger under det offisielle Porsches Motorsport. I denne serien kjører alle utøvere med Porsche 911 GT3 Cup biler som er identisk med bilene i Porsche Mobil 1 Supercup.

De siste to årene har serien vært en suksess med et felt fylt til randen av raske sjåfører som har levert motorsport med høy kvalitet til publikum med tett racing gjennom hele mesterskapet.

Under hver løpshelg kjøres et treningspass, en kvalifisering og to konkurranse-heat – hvert på ca. 20 minutter. Følgende serier vil også være representert helgen 3-4. juni sammen med Carrera Cup: Formula STC, Clio Cup og Race Ginetta.

Løpene kjøres søndag 4. juni, det vil være gratis entre, og portene åpnes 09:30.

Powered by Labrador CMS