Marcus (19) klar for Lamborghini Super Trofeo

19-årige Marcus Påverud fra Lier blir en av de yngste førerne i Lamborghini Super Trofeo.

Publisert Sist oppdatert

Sesongen for Lamborghini Super Trofeo starter på den italienske Formel 1-banen Monza 17. april.

Marcus Påverud vant Pro Am-klassen i European GT4 Series i fjor. Nå går ferden videre for et av Norges største talenter innen asfaltracing. Lamborghini Super Trofeo er verdens tøffeste «merkemesterskap», der alle førerne deltar med identiske og hyperraske Lamborghini Huracan-biler med 620 hestekrefter.

- Vi fikk mange tilbud fra en rekke team rundt om i Europa om kjøring i forskjellige mesterskap og biler etter seieren i European GT4 Series i fjor, men havnet til slutt på Lamborghini Super Trofeo fordi det er en utrolig tøff konkurranse i dette mesterskapet, og fordi det er et ytterligere skritt på veien mot kjøring i GT3 og de store sportsvognmesterskapene. Dessuten vil jeg fortsette å kjøre for Leipert Motorsport, som jeg kjenner godt etter to sesonger i GT4-serien, sier Marcus Påverud.

Lamborghini-erfaring
Marcus har allerede sikret seg verdifull erfaring med Lamborghini, ettersom han tidligere har deltatt i to 24 timers løp med Leipert Motorsports Huracan Evo. I begge disse løpene kjørte laget inn til klasseseier og sterke totalplasseringer, og Marcus var sterkt medvirkende til de gode resultatene.

- Det er stor forskjell på Lamborghinien og den Mercedesen jeg kjørte i GT4-serien. For det første er bilen mye raskere med en vesentlig kraftigere motor. Den har også en langt mere avansert aerodynamikk som gir betydelig mer «down-force». Selv om det er en bil som benyttes i en såkalt «merkeklasse» er Lamborghinien en fullblods racerbil, med prestasjoner ikke langt unna GT3, sier Marcus.

Tøff konkurranse
Det er ventet at konkurransen i Lamborghini Super Trofeo vil bli knallhard, med opp mot 40 biler i hvert løp og førere fra mer enn 20 forskjellige nasjoner. Marcus Påverud blir den eneste norske føreren i mesterskapet, der han vil representere Team Norway, Norges Bilsportforbunds satsingslandslag, som en av åtte unge utøvere som satser på en internasjonal karriere i bilsport.

I tillegg til de 12 løpene i Lamborghini Super Trofeo er det planlagt at Marcus Påverud skal kjøre to 24-timers løp for Leipert Motorsport i deres Lamborghini Huracan GT3-bil, men endelige planer og datoer er ikke fastsatt for dette.

Powered by Labrador CMS