Solberg blir mentor

Kongsberg Automotive skal bruke Petter Solberg som mentor for å skaffe og ivareta de dyktigste kandidatene i sitt traineeprogram.

Publisert Sist oppdatert

Hans Peter Havdal, konsernsjef i Kongsberg Automotive.

Norges største bildeleprodusent, Kongsberg Automotive, har tatt grep for å sikre seg de beste ingeniørhodene i Norge. Til høsten får utvalgte traineer realisere sine interesser gjennom det nye traineeprogrammet (KAPS) med Petter Solberg som mentor.

- Vi forventer ikke at våre nye ingeniørtalenter skal målsette seg til å bli rallymestere, men vi må sørge for at vi tiltrekker oss studenter som er motiverte for en jobb i bilindustrien. Petters resultater og fremtidige ambisjoner viser at han er en mann for KA og som kan inspirere oss. Våre nye traineer får utvilsomt mye å se opp til og glede seg til, sier Hans Peter Havdal, konsernsjef i Kongsberg Automotive

Tenke nytt
- Skal man nå toppen så vel i bilsport som i bilindustrien, må man våge å tenke nytt og kjempe for å bli best. Jeg brenner for fart og spenning, ja, men minst like mye av suksessen handler om utvikling og nytenking i samarbeid med de beste ingeniørene og mekanikerne. Sammen skal KA og mitt rallycrossteam gi traineene en innholdsrik start på karrieren. Framtiden innenfor bilindustrien skal utvikles. Vi skal realisere drømmer, tenke nytt og jobbe hardt. Og vi skal bli best sammen, sier Petter Solberg.

Skal jobbe sammen med Solberg
Det toårige programmet har som mål å utvikle unge ingeniører til å jobbe i et globalt bilkonsern med over 10 000 medarbeidere i 20 land. 30 prosent av tiden skal benyttes sammen med teamet til verdensmesteren i Rally fra 2003.

Deltakerne vil både underveis og etter endt opplæringsløp få en spennende hverdag i en bransje i kontinuerlig utvikling. Med Petter Solberg på laget mener KA at det blir lettere å nå hovedmålet om å tiltrekke seg de beste hodene.

- Det er langsiktighet i alt vi foretar oss, og dette er vår mest offensive satsing mot ingeniørstudenter noensinne. Vi ønsker å ta traineeprogrammet til nye høyder og gi deltakerne den beste læringen; da er innhold og motivasjon viktig. Det er lettere å lære når man er inspirert og blir fortalt av noen som har oppnådd gode resultater på toppnivå – akkurat slik vi skal gjøre hver dag, sier konsernsjefen.

Bør like fart og spenning
Traineene vil få ansvar og konkrete prosjekter knyttet til Petter Solbergs nye rolle innen Rally Cross (RX). Det skal settes mål og legges en plan for gjennomføring, og Petter får både en motiverende og sentral rolle i oppfølgingen. Lønnen dekkes av KA.

- Dette blir ikke en masteroppgave i bilmekanikk; det stilles krav til studentene på lik linje med kandidater til øvrige ingeniørstillinger – men det er jo helt klart en fordel at studentene liker fart og spenning, som dette traineeprogrammet byr på. Vi gleder oss til å lese søknadene, avslutter konsernsjefen.

I tillegg til traineeprogrammet inneholder også avtalen et sponsorsamarbeid. Avtalen åpner for eksponering av KAs logo på trailer, kjøredrakt, nettsider og i sosiale media, samt bruk av Petter til interne og eksterne arrangementer.

Powered by Labrador CMS