Endelig suksess for Mikkelsen

Endelig klaffet alt for Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jaeger-Amland. I helgen kjørte de inn til en sterk og etterlengtet andreplass i Rally Argentina.

Publisert Sist oppdatert

– Veldig deilig med denne andreplassen nå, det føles vel egentlig som en seier, sier Andreas. – Tusen takk til hele teamet for at de leverer en så fantastisk bil og stor takk til Anders for perfekt jobbing, som alltid!

Sammen med team-kollega og venn Thierry Neuville, sørget Andreas for at det ble dobbel pallplass i Argentina for Hyundai Motorsport.

Thierry vant, mens Andreas fulgte opp med en strålende andreplass etter tre dagers kjøring ved foten av Andesfjellene i Argentina. Den norske duoen klatret til andreplass lørdag ettermiddag, og den plasseringen beholdt de helt til mål.

– Utrolig godt at dette resultatet kom nå, det føles som om jeg har fjernet 200 kg fra skuldrene. Vi har jobbet hardt og målbevisst den siste tiden, men med mye uflaks, så det føles veldig deilig at et bra resultat endelig kom nå, sier den norske Hyundai-føreren.

– Dette resultatet betyr mye for selvtilliten, og jeg håper virkelig at vi er i flytsonen nå for å levere toppresultater over tid. Følelsen med bilen har vært fantastisk god hele helgen, jeg føler at vi er i ett nå, og da er det egentlig ganske enkelt å kjøre rally.

Med en start-posisjon langt bak i feltet lå alt til rette for en god innledning på Rally Argentina for Andreas. Men 48 timer med non-stop regn satte situasjonen på hodet siden forholdene på prøvene forandret seg betraktelig etter gjennomkjøringen tirsdag og onsdag.

Fredagens prøver var så gjørmete og glatte at de fleste førerne sa de følte seg som passasjerer i egen bil, og at de holdt på å kjøre av til og med på rettstrekkene.

Med en noe ugunstig startposisjon fredag så det ikke lyst ut for Andreas og Anders, men på tross av å starte sist, så kjørte de inn til flere gode tider og satte til og med raskeste tid på SS5.

– Fredag var en bra dag, bortsett fra en punktering føler jeg vi kunne ikke gjort så mye mer. På ettermiddagen var det vanskelig med vår startposisjon, jeg pushet alt det jeg kunne, men fortsatt var vi langt bak. Men jeg var rask i forhold til de som var rundt meg, og det tyder jo på at vi har gjort en bra jobb tross alt.

Lørdag kom solskinnet, med veldig raske prøver over den argentinske pampasen og flat-out på lange rettstrekker over flere hundre meter. Andreas og Anders sikret seg to etappeseire, og avsluttet dagen på andreplass totalt.

– Lørdag var en utrolig bra dag! Tapte litt tid på morgen-loopen, men studerte veldig nøye tilbake på service hvor vi hadde tapt og hva vi skulle endre på for å få bedre tempo. Og det klarte vi jo absolutt! Nå føles alt veldig bra, bilen fungerer akkurat sånn som jeg vil, og jeg sitter og kjører med ett stor smil, konstaterer Andreas som i helgen fikk demonstrert at han fortsatt er en fører i verdenstoppen når bil og fører fungerer optimalt.

Tre legendariske fartsprøver avsluttet Rally Argentina søndag, El Condor som ble kjørt to ganger og Mina Clavero. Mer en 75.000 tilskuere har campet ute i flere dager for å få med seg dette, og de er alle med på å skape en fantastisk ramme rundt Rally Argentina.

– Jeg håper jeg får beholde den godfølelsen nå inn mot Chile og at vi kan leverer ett nytt toppresultat der, avslutter Andreas Mikkelsen som skal i ny aksjon allerede om to uker når Rally Chile står på WRC-kalenderen for aller første gang.

Resultat Rally Argentina 2019

1 T. Neuville

2 A. Mikkelsen +48,4

3 S. Ogier +1.04,8

4 K. Meeke +1.06,2

5 J. Latvala +1.21,1

6 D. Sordo +1.26,7

Powered by Labrador CMS