Mikkelsen holder unna – så vidt

Ott Tänak virker umulig å slå i helgens VM-runde, men idet bare to korte publikumsetapper gjenstår av lørdagens kjøring, tviholder Andreas Mikkelsen på andreplassen. Men her blir det kamp på kniven helt frem til målflagget.

Publisert Sist oppdatert

På nest siste etappe fredag kjørte Jari-Matti Latvala i snøfonna slik at Andreas Mikkelsen avanserte fra fjerde- til tredjeplass. I dag har Teemu Suninen gjort en tilsvarende feil, og dermed er den norske Hyundai-føreren oppe på andreplass.

Men mannen i tet – Toyota-fører Ott Tänak virker utenfor rekkevidde for samtlige. Fredag kveld hadde han en margin på 15,8 sekunder til Mikkelsen – gjennom lørdagen har ledelsen økt til 54,3 sekunder. Og fortsatt gjenstår altså to korte etapper i kveld.

Bak Andreas jager Toyota-fører Esapekka Lappi og Hyundais Thierry Neuville. Etter SS14 har Andreas en ledelse på henholdsvis 1,9 og 4,5 sekunder til disse. Og det er heller ikke langt ned til Elfyns Evans som er beste Ford-fører – han er 7,9 sekunder bak Neuville.

Svenske Pontus Tidemand som har med seg norske Ola Fløene i kartleserstolen ligger på en niendeplass i sammendraget, drøye tre minutter bak teten.

Mellom Evans og Tidemand finner vi kjente navn som Kris Meeke og Sebastien Loeb samt Teemu Suninen som har giret ned noen hakk etter formiddagens tur i snøfonna.

I WRC2-klassen holder Ole Christian Veiby fortsatt teten. Han har en margin på 16,8 sekunder til Jari Huttunen. Mads Østberg er nummer fire av R5-bilene og leder med det WRC2 Proff-klassen.

Henning Solberg og Eyvind Brynildsen er henholdsvis nummer 8 og 9 blant R5-bilene, en plass høyere når vi fjerner Østberg som konkurrerer i proffklassen.

Kveldens to publikumsetapper i Karlstad og Torsby er på henholdsvis 1,9 og 2,8 kilometer, men som førerne bruker å si – her er det lite å vinne, men alt å tape.

Søndagens tre etapper har en samlet lengde på 51,3 kilometer, og med så tette marginer det er om andreplassen er intet avgjort.

Powered by Labrador CMS