Karl Peder Nordstrand (14)
Karl Peder Nordstrand (14)

Karl Peder Nordstrand i FIA Cross Car Academy Trophy
Karl Peder Nordstrand i FIA Cross Car Academy Trophy

Oskar Biksrud i simracing
Oskar Biksrud i simracing

Oskar Biksrud (15)
Oskar Biksrud (15)

Stor mulighet for talentfulle tenåringer

EVEN Management har plukket ut to talenter som får spesialoppfølging. Målet er å finne en ny norsk verdensmester.

Publisert Sist oppdatert

EVEN Managements banebrytende talentprogram Next Generation tar med seg juniorene Oskar Biksrud (15) og Karl Peder Nordstrand (14) videre til neste fase.

Vi har fulgt prosjektet fra start - Les vår artikkelserie om Next Generation

– Vi har skreddersydd et rått opplegg der de unge talentene blant annet får mye nytte av våre eliteutøvere. Nå blir det mye bilkjøring, sier sportssjef Roy Snellingen.

Oskar Biksrud (15) og Karl Peder Nordstrand (14) er i ferd med å ta nye og viktige steg i sine motorsportkarrierer, og går nå over i en ny fase der rallysjåfør Ole Christian Veiby og fire ganger verdensmester i rallycross Johan Kristoffersson spiller viktige roller.

Begge er eliteutøvere hos EVEN Management, og skal nå være mentorer for de to unge talentene. EVEN Management har signert en utviklingskontrakt med Oskar og Karl Peder, med et langsiktig mål om å skape en ny norsk verdensmester i motorsport.

– Det å utvikle talenter ligger i DNA-et til EVEN management, sier daglig leder Erik Veiby.

– Fremtiden ligger i morgendagens utøvere, og gjennom Next Generation investerer vi tungt i et norsk prosjekt hvor målet er å skape en ny norsk verdensmester. Det er et spennende prosjekt, og jeg er imponert over den fremgangen de har vist og ikke minst innsatsen de begge legger ned.

Oskar og Karl Peder har siden 2019 vært en del av ungdomssatsingen til EVEN Management, hvor simulator har vært en viktig læringsplattform. Daglige treningsøkter har gitt gode resultater, ikke minst for Oskar som nylig ble den yngste noensinne til å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i simracing.

– Det har vært inspirerende og gøy å se Oskar og Karl Peder ta store steg som utøvere og de har prestert sterkt i 2021 sesongen, forteller sportssjef Roy Snellingen.

– Over 300 treningsøkter de siste to årene med coaching og knallhard jobbing etter toppidrettens prinsipper har gitt et godt grunnlag for videre satsning. Hovedmålet denne sesongen vil bli å øke basisferdigheten ytterligere med å kjøre mye bil, motorisert trening, noter og simracing.

– Prosjektet har i stor grad benyttet seg av simulator som læringsplattform, og det har gitt en overraskende positive effekt i simracing, sier sportssjefen videre.

– Her har utøverne prestert på et høyt nivå internasjonalt, og ikke minst har Oskar lagd historie ved å kvalifisere seg til VM i Simracing – som den yngste noensinne! Vi ser også at bilfabrikker blir mer involvert og at antall utøvere i esport vokser raskt.

VM-kvalifisert
Som den yngste utøver i verden har Oskar Biksrud (15) nettopp kvalifisert seg til deltagelse i VM i simracing og skal, sammen med 34 av verdens beste simracere, konkurrere i Porsche TAG Heuer Esports Supercup 2022.

Oskar Biksrud er også tatt ut på seniorlaget til Coanda Simsport, som er ett av verdens beste simlag. I 2021 ble han nummer 2 i NM i gokart. I 2022 er hovedmålet for Oskar VM i simracing, men han skal i tillegg kjøre GT5 (NM-serie i baneracing) på hjemmebane og debutere i ungdomsrally til sommeren etter fylte 16 år.

Karl Peder Nordstrand (14) debuterte internasjonalt allerede i 2021 hvor han deltok i FIA Cross Car Academy Trophy og ble nummer tre totalt i serien. Han avsluttet sesongen med å overlegent vinne det siste løpet, etter seier i samtlige innledende omganger.

Mye kjøring
I 2022 skal Karl Peder kjøre crosskart i Rally-X Nordic, kjøre rally i det latviske mesterskapet, utvalgte GT5 løp på hjemmebane, samt konkurranser i simracing med Coanda Simsport.

«Next Generation» prosjektet er utviklet av EVEN Management og ble lansert i desember 2019. Prosjektet er et 5-trinns talentprogram basert på toppidrettens prinsipper og EVEN Managements mer enn 13 års erfaring innen motorsport.

Planen var å ta inn to utøvere og at første steg skulle ha en tidsramme på ett år. I stedet valgte vi å ta inn fire knallsterke utøvere og utvide steg 1 til to år. I steg 2 økes aktivitetsnivået betraktelig, og to av fire utøvere blir med videre.

Powered by Labrador CMS