Mitsubishi Outlander 2.0 Di-D

Mindre muskler bidrar til lavere pris enn for Peugeot 4007. På den annen side er det merkbart høyere støynivå i Outlander.Publisert Sist oppdatert

Mitsubishi Outlander

Innledning

Mitsubishi Outlander er faktisk den eldste av de seks bilmodellene i testen, og vi hadde den med i test mot tre SUV-konkurrenter i Bil nr. 4 tidligere i år. Fortsatt er prisen relativt gunstig, også i sammenligning med tvillingen Peugeot 4007 som den er identisk med – bortsett fra front-designen. Prisene på våre testbiler må også ses i lys av at disse to er de eneste 7-setere i testen.

Dashbordet er fremfor alt enkelt, men moderne og oversiktlig – men også her er det hardplast som dominerer. Informasjonsskjermen øverst på dashbordet kan være vanskelig å lese. Førersetet gir god støtte i sitteputen, ikke fullt så god sidestøtte i ryggen – skinnsetene er glatte. Venstrefoten finner en bred, behagelig fothviler, men den er trukket uvanlig nær førersetet. Det betyr noe større knekk i venstre kne, slik at sittestillingen blir usymmetrisk.

Som i Patriot og 4007 er lokket på midtkonsollen også her i veien for høyre albue når du sitter i ideell kjørestilling med senkede armer. Samtidig er det trangt for venstrehånden å betjene setereguleringen på venstre side av setet.

Motoren er Volkswagens velkjente TDI-motor (samme som i Jeep Patriot), noe som betyr et visst bidrag til støynivået. Outlander kommer nå også med den nye 2,2-liters dieselmotoren – som er et resultat av samarbeid med PSA-gruppen – som er på plass i testens Peugeot 4007. Da vil prisen øke med 65.000 kroner, noe som innebærer at prisen fortsatt vil ligge rundt 50.000 kroner lavere enn for 4007 med sammenlignbart utstyrsnivå.

Outlander ligger midt i feltet i våre akselerasjonsmålinger, men den er ikke tilsvarende tørst. Testforbruket havner nemlig godt under gjennomsnittet. Chassiset gir tilbakemelding om greie og trygge kjøreegenskaper, uten at bilen utmerker seg i verken positiv eller negativ retning i forhold til konkurrentene.

Kjørekomfort er prioritert fremfor sportslig oppførsel, fjæring og demping ligger med andre ord på den myke siden. Støynivået viser seg å ligge forholdsvis høyt, både på asfaltvei og grusvei.

En meget praktisk detalj: Bakluken er todelt, og den nedre delen kan felles ned og fungerer som sittebenk for to voksne. Tredje seterad kan enkelt felles ned i gulvet, og Outlander får dermed solid bagasjeplass som 5-seter.

Instyle er topputgaven, 18-tommers alu-felger, cruise control, xenon-lykter, skinnseter og nøkkelløs åpning av dører hører med på dette nivået. Gjennom solide salgstall i år har Outlander vist at den treffer folk hjemme. Rommelig plass og mulighet for seks passasjerer er nettopp et bilde på SUV-bilenes styrke.

FØRERMILJØ 7
Akseptabel sittestilling. God oversikt. Hardplastpreg.
PLASS 9
God benplass. Stort bagasjerom. 7 seter gir fleksibilitet.
KOMFORT 7
Grei sitte- og kjørekomfort. Mye støy både på asfalt og grus.
PÅ VEIEN 6
Briljerer ikke. Styrefølelse på det jevne.
I OFFROADLØYPA 5
Langt fra toppscore. Lengst karosseri og lengst akselavstand.
MOTOR/FORBRUK 7
TDI-motor fra VW. Tung bil, men respektabelt testforbruk.
SIKKERHET 8
Fire stjerner i NCAP-testen. Har det som kreves i dag.
PRIS/UTSTYR 8
Gunstig pris i forhold til den andre 7-seteren i testen. Best garanti.
SUM 57

Poengene gjelder kun for denne testen og kan ikke overføres til andre tester.

LES VIDERE:
- Honda CR-V
- Jeep Patriot
- Nissan X-Trail- Peugeot 4007
- Toyota RAV4- Konklusjon
- Tekniske data

Powered by Labrador CMS