Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60
Volvo V60

Ikke helt svart/hvitt - del 2

En helt ny Mercedes C-klasse stasjonsvogn mot Volvo V60 – en modell som har vært med oss i fire år? Å kåre en vinner ble ikke så rett frem som man kanskje skulle tro.

Publisert Sist oppdatert

- Del 1

Frakjørt

Ved normalcruising er motoren stillegående, og girkassa er like myk og god som i en S-klasse, men totalpakka blir ikke premium nok.

Dermed blir motorøvelsene en ren parademarsj for V60. 2-liters turbo, 245 hestekrefter og en automatgirkasse i en Volvo som endelig er moro å bruke gjør at Volvoen nærmest kan kjøre i ring rundt Mercedesen. Det vil si, det blir vanskelig å gjøre donuts – Volvoen trekker kun på forhjulene. Men for en forhjulstrekker drar bilen forbasket godt fra stillestående. Det napper ikke i rattet, det trekker ikke til ene eller andre siden – det bare går. Går godt!

Sittende i Mercedesen blir det litt rart å bli frakjørt av Volvoen på den måten. Men i det minste er Mercedes-interiøret et nydelig sted å være når det skjer. Begge bilene er herlig fritatt fra pianolakk-bonanzaen som ellers herjer bilindustrien. Mercedesen har et dashbord i lekkert, mørkt treverk, detaljer og knapper i aluminium og elegante og veldig komfortable skinnseter.

Sittestillingen min er nær perfeksjon, men Mercedes sliter med akkurat det samme som flere andre tyske merker – rattet blir for høyt justert dersom jeg skal se toppen av instrumentene. BMW, Volkswagen, Audi – alle har samme problem. Kanskje er det bare jeg som er veldig ikke-tysk i kroppsfasongen min, ikke vet jeg.

Elkjøp-navigasjon

Layouten for øvrig er nydelig, materialkvaliteten likeså. Litt merkelig er derimot Garmin-navigasjonen bilens infotainmentsystem er utstyrt med. Den «frittsvevende» hovedskjermen i midtkonsollen har tidligere fått kritikk for å se ettermontert ut, det inntrykket svekkes ikke av at grafikken er tilsvarende en tusenkroners GPS-enhet kjøpt på Elkjøp. Ellers er det «business as usual» - med enkel infotainment-navigering med styringshjul i midtkonsollen.

Volvoen har derimot en helintegrert enhet. Skjermen har, i likhet med Mercedes, høy oppløsning og enkle, godt tegnede menyer. Volvo-systemet kan i stor grad styres fra rattet – inkludert menyer på hovedskjermen. Praktisk, og eliminerer egentlig behovet for en sentral styreenhet slik Mercedes og mange andre har. Et fullt talltastatur er også veldig praktisk, men hvorfor Volvo har valgt å legge aktivering-/deaktiverings-knapper for filholder, blindsonevarsler og en del annet langt inn i system-menyene skjønner jeg ikke.

Prissjokket

Så, hva med prisen på disse to? Våre to testbiler er ikke akkurat budsjettmodeller. Mercedes krever 660.200 for sin, Volvo 654.800. Men grunnprisene er noe helt annet. For der Volvoen har utstyr for drøyt 100.000 kroner, har Mercedes lagt på over 280.000 kroner i ekstrautstyr! Og enda mangler den full elektrisk justering og kjøling i setene, den største navigasjonspakken, 360-graders parkeringskamera, nøkkelløs adgang, panoramatak og ditt og datt.

Volvoen har på sin side krysset av praktisk talt alle utstyrsvalgene, og kommer veldig likt ut utstyrsmessig som Mercedesen. Da får det ikke hjelpe at Mercedesen har et lite (og det er lite!) overtak på chassis-dynamikk og komfort. Volvoen er like god på de aller fleste områder – og ytelsesmessig er det svensk utklassing.


LES VIDERE:
- Del 1
- Vårt valg
- Testvurdering og poeng Mercedes-Benz C-Klasse
- Testvurdering og poeng Volvo V60

Powered by Labrador CMS