Fisker gir hint om ny sportsbil

Henrik Fisker har sendt ut en skisse på en kommende sportsbil. Han lover en rekkevidde på opp mot 90 mil.

Publisert

Project Ronin er oppkalt etter filmen med samme navn, men dette blir neppe den endelige betegnelsen på bilen som etter planen skal vises i august 2023 med planlagt produksjonsstart påfølgende år.

Fisker antyder en rekkevidde på «over 550 miles» (885 km) og en startpris på under 200.000 dollar. Dette er på nivå med prisen Elon Musk har hintet for Teslas generasjon 2-roadster.

Teaserbildet antyder en meget sportslig coupé med et langt panser, muligens med mulighet for toppløs kjøring.

Sportsbilen er en av minst to nye modeller som er under utvikling hos Fisker Magic Works i London – den andre antas å være i motsatt ende av skalaen, nemlig en high-end SUV.

Fisker har utpekt Norge som ett av sine første markeder, og du kan allerede nå forhåndsbestille Fisker Ocean med leveringsstart mot slutten av inneværende år.

Denne blir en direkte utfordrer til Teslas populære Model Y som topper salgsstatistikken i Norge hittil i år.

Men foran sportsbilen og den påkostede SUV-en ligger Project Pear – en crossover med en amerikansk prisantydning på $29.900 som er cirka 40 prosent lavere enn rimeligste Ocean.

Denne skal bygges hos Foxconn i Ohio mens Ocean produseres hos Magna Steyr i Østerrike, en fabrikk med årelang erfaring fra blant annet Geländewagen og Jaguar I-Pace.

Powered by Labrador CMS