Zagato: Milano-Geneve – via Tokyo

Denne har du så vidt møtt før. Vi presenterte deg for den da den debuterte i Tokyo i forrige måned (Klikk her for å lese). Nå er denne Zagato-modifiserte Toyotaen på vei til Geneve.

Publisert
Av Jon Winding-Sørensen – bilnorge.no

Gamle hederskronede Zagato – en av Italias eldste karosseriskreddere – er for lengst delt opp i flere fraksjoner. Den kanskje mest ekte, med den mest nedad stigende linjen til de gamle mestre, heter SZ Design, og ledes av Andrea (som er et guttenavn i Italia) Zagato.

De fikk altså oppdraget av en av Toyotas mange sideordnede bedrifter om å lage en super-utgave av MR2. I Geneve vil de vise karosseri-resultatet, hva vi derimot ikke får med oss der er Toyotas mange forskjellige mod-bedrifter. Der Mercedes har en AMG og det finnes en M-avdeling hos BMW, har Toyota en tre-fire. Modelista heter den som tar seg av akkurat dette karosseriet, men du kan for eksempel gå til Cyber Garage for å få opp motorytelsen med minst 50%.

Det er ikke noe som tyder på at Toyota skal begynne å selge disse greiene andre steder enn i Japan. Denne Modelista MR-S-utgaven er for eksempel i begrenset produksjon for hjemmemarkedet nå. Den eneste grunnen til at den skal vises i Geneve er at Andrea Zagato også gjerne vil vise Europeisk industri hva han og hans folk, med designer Nori Harada i spissen, kan få til.

Stort bilde forfra
Stort bilde skrå forfra
Stort bilde skrå bakfra

Powered by Labrador CMS