Ny Xpeng på vei mot Norge

Skipet med de første eksemplarene av Xpengs flaggskipmodell P7 la i dag fra kai i Kina med destinasjon Norge.

Publisert

Norge blir dermed det første markedet hvor Xpeng P7 ankommer, og vårt marked anses som sentralt i selskapets internasjonale satsing.

P7 er den andre modellen som lanseres i Norge etter SUV-en G3. Bilen er en sportslig sedan med avansert teknologi, høy ytelse og vil posisjonere seg mellom Tesla Model S og Model 3.

Les mer om Xpeng P7 her

I Kina ble P7 lansert for ett år siden. Så langt har ifølge produsenten over 40.000 utgaver blitt levert til kinesiske kunder.

– Vi opplever økt etterspørsel og er derfor glade for å kunne tilby våre smarte elbiler også utenfor Kina. Vi ser at våre biler forandrer kjøreopplevelsen med ny og innovativ teknologi og gir våre kunder nye muligheter for mobilitet. Vi ser frem å skulle tilby våre tjenester i et internasjonalt marked, sier He Xiaopeng, styreleder og CEO i XPeng.

Utlevering til de første norske kundene er planlagt i fjerde kvartal i 2021. Samtidig er norgeskontoret etablert og vil vokse i tiden fremover for å tilby kundene en enda bedre kundeopplevelse.

XBI Norge, med Motor Gruppen som hovedaksjonær, skal stå for distribusjon og service i Norge. Gruppen importerer i dag Mitsubishi, Renault og Dacia og er i etableringsfasen med nok et Kina-merke, Hongqi.

Det er foreløpig ikke offentliggjort hvem som skal selge Xpeng-modellene, men vi kan anta at de i alle fall blir å finne i gruppens egeneide forhandlerkjede, Motor Forum.

Her ser du forhandlere av Hongqi i Norge

Ifølge pressemeldingen er Xpeng P7 tilgjengelig for forhåndsreservasjon i Norge og planlegges å være tilgjengelig for prøvekjøring i oktober. De som har forhåndsreservert vil selvfølgelig bli prioritert først på både prøvekjøring og levering.

Powered by Labrador CMS